Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bahçesi dün ilginç bir düğüne ev sahipliği yaptı. Geline yumurta, damada EGO kartı takıldı.

KARŞILIKSIZ BURS İÇİN EVLENDİLER

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden öğrenim kredisi alan evli öğrencilerin aldığı krediyi karşılıksız bursa dönüştürmek ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için çalışma yürütmesine, öğrenciler üniversite bahçesinde sergiledikleri evlilik mizanseni ile tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bahçesini düğün alanına çeviren öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden öğrenim kredisi alan evli öğrencilerin aldığı krediyi karşılıksız bursa dönüştürmek ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için çalışma yürütmesine düzenledikleri mizansen ile tepki gösterdiler. Öğrenciler gelin ve damadı alkışlar eşliğinde evlendirdi.

Nikah kıyımının ardından takı törenine geçilirken, geline takılan yumurta ve damada takılan ego kartı dikkat çekti. Nikahın kıyılması ve takı töreni sırasında renkli görüntüler oluştu. Öğrenciler mizansen içerisinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'dan evli çifte gelen tebrik kartıyla birlikte gelen mesajı da okudu. Mesajda, "Mutlu çiftimizi tebrik ediyorum. Umarım ki bundan sonra kızlı erkekli aynı evde kalmazsınız. Mutlaka sizden üç çocuk istiyorum. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, üç olur denge olur, dört olur bereket olur. Gelin kızım hamile kalırsan evden çıkma. Salona da ayakkabıyla girmeyin."


Öğrenciler yaptıkları mizansen ile hem tepkilerini gösterdi, hem de eğlendi. Yapılan mizansen düğün çekilen halaylar ve oynanan oyun havaları ile sona erdi.