İstanbul'da evlilik dışı hamile kalan kızı F.K.'ye düşük yaptırmak isteyen anne Ü.K.'ye dava açıldı. İddiaya göre; anne, bebeği düşürmek için günlerce kızını sırt üstü yatırıp karnına bastı. Üzerine masa koydu. 3 gün kına kaynatıp içirdi. Soğan kabuğu kaynattı ama olmadı. Anne hakkında 10 yıla kadar hapis istendi.

EVLENDİ, BEBEĞİ DOĞDU

Kızı ise dava açıldıktan bir ay sonra erkek arkadaşı E.S. ile evlendi. Bir süre sonra da çocukları sağlıklı olarak dünyaya geldi. Süreç, lise öğrencisi F.K.'nin geçtiğimiz yıl kaybolmasıyla başladı. Baba A.K., kızının erkek arkadaşı E.S.'den şüphelendi ve Çocuk Büro Amirliği'ne gitti. E.S. kızın yerini söyledi.

Bulunan F.K. polisteki ifadesinde "E.S. erkek arkadaşım. 2012'de tanıştık ve birbirimizi sevdik" dedi. E.S.'yle birlikte olan ve hamile kalan F.K., hamile olduğunu annesine açıkladıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: "Annem, beni kolumdan tutup, özel bir hastaneye götürerek tekrar test yaptırdı. Durum kesinleşti. Annem, hamileliğin sonlandırılması için hastaneye başvurdu. Bu istek reddedildi. Beni sırt üstü yatırarak karnıma bastı. Karnıma masa koydu. Kına suyu içersem bebeğimin düşeceğini söyleyip, bana Sabah-akşam kına kaynatıp üç gün boyunca içirdi. Düşük olmadı. Bu kez soğan kabuğu kaynatıp bana içirdi. Yine düşük olmadı. Bunlar günlerce sürdü. Ben de olay günü E.S.'ye mesaj atarak gelip beni almasını söyledim."

KIZINDAN ŞİK'AYETÇİ OLDU

Hakkındaki suçlamaları reddeden anne Ü.K. ise E.S.'den şikâyetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı anne hakkında "Rızası olmaksızın bir kadının çocuğunu düşürtmeye teşebbüs" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle ağır cezada dava açıldı. Suç, teşebbüs aşamasında kaldığı için çıkacak cezadan, dörtte birden dörtte üçe kadar indirim yapılacak. Mahkeme, ilk duruşmada dosyayı asliye ceza mahkemesine gönderdi.