Edirne 1. Murat Mahallesi'nde yıllardan beri park ve çocukların oyun alanı olarak kullanılan arsayanın, planda 'Belediye hizmet alanı, kısmen trafo alını' olan durumunun belediye meclisi tarafından 5 Haziran 2014 tearihinde yapılan toplantıda, 'ticaret' olarak değiştirilmesine yönelik kararın iptali için Ahmet Yalçınkaya ve Süleyman Sır tarafından İdare Mahkemesi'ne açılan iptal davasında yargı yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Edirne İdare Mahkemesi belediye başkanlığına savunmasını yapması için 15 gün süre verdi.Bunun yanında 1. Murat Mahallesi'ndeki çocuklar ve gençler 75 yaşındaki Kıymet Peker'e teşekkür etti.Çocuklar ve gençler de park alanında, Kıymet teyzelerine teşekkür etti. Kıymet Peker'in elini öpen çocuklar, kendisine parklarına sahip çıktığı için teşekkür etti, beraberinde getirdikleri çiçekleri verdi.



Bir süre parkta çocuklarla sohbet eden Peker, yaptığı açıklamada, sabah birçok gazetede fotoğraflarını, televizyonlarda görüntüsünü görüp destek telefonları alınca ne kadar doğru bir iş yaptığını anladığını söyledi."Artık Türkiye'nin Kıymet teyzesiyim" diyen Peker, alanın güzel bir park olmasını istediğini belirtti.



Aydınlığın, temiz havanın ve yeşilliğin değerini bilmek gerektiğini ifade eden Peker, "Buraya apartman yapacaklar, aydınlığımızı kapatacaklar. Çocuklar, gençler çiçeklerle elimi öpmeye geldiler. Bunu hep birlikte başardık" diye konuştu.Peker, ağabeyi yoğun bakıma alındığı için Bursa'ya hareket edeceğini, dönüşünde parkın oyuncaklarının yerine konmasını ve çocuk cıvıltılarının yeniden başlamasını istediğini vurguladı.