Kilosu iki çeyrek altın fiyatından daha pahalı olan Kenger sakızı, piyasayı kasıp kavuruyor. Türkiye'nin bir çok bölgesinde kendi kendine yetişebilme özelliği olan bu bitkiyi özel kılan özelliği ise, duyanları hayrete düşürüyor.

KİLOSU 600, 3 TANESİ 5 LİRA

Ülkemizin genelinde yetişmeye uyumlu olan kenger bitkisinin bu denli pahalı olma nedeni, hasadının zor olmasından kaynaklanıyor. Her kenger bitkisini toprağın altından çıkartabilmek için önce etrafına geniş bir kanalın kazılması gerekiyor. Kenger bitkisinin kökünden elde edilen kenger sakızı, bir kökten ortalama 4-5 tane elde ediliyor. Bu sebeple fiyatları da dudak uçuklatıyor.

KENGER SAKIZI NEYE İYİ GELİR?

Doğal ve beyaz bir rengi olan kenger sakızı ağız ve diş sağlığı açısından büyük önem arz ediyor. İlk çiğnenmeye başlandığı anda oldukça sert olan kenger sakızının çiğnenebilir hali olması ortalama 1 hafta sürüyor. 

Bu sebeple çeneyi fazlasıyla yoran kengel sakızı, aynı zamanda dişlerin ve çene kısmının güçlenmesini sağlarken baş ağrısına da iyi geliyor.

Tek bir sakız tanesinin ortalama 3 hafta çiğnenebilme ömrü olduğu için, fiyat-performans açısından bekleneni karşılıyor.