Ordu'da yaşayan 79 yaşındaki Mehmet Somuncu, ölmeden köyünde kendi ve 75 yaşındaki eşi Fatma Somuncu'nun mezarını yaptırdı. Kendi mezar taşına ölüm yılını '2016' eşinin mezar taşına '2020' yazdıran Mehmet Somuncu, "Param varken mezarlarımızı yaptırmak istedim" dedi.
Gölköy İlçesi'nde eşi Fatma Somuncu ile birlikte yaşayan 6 çocuk babası Mehmet Somuncu kalp rahatsızlığı nedeniyle 15 yıldır kalp piliyle yaşıyor. Sağlık sorunları artınca evinden çıkamaz hale gelen Somuncu, 'Her an ölebilirim' endişesiyle İlçeye bağlı Çatak Köyü'nde kendisi ve eşi için mermerden mezar yaptırdı. Yaklaşık 10 bin TL'ye mal olan iki boş mezarın taşında Somuncu çiftinin ölüm tarihlerini görenler ise şaşkınlığını gizleyemiyor. Mehmet Somuncu'nun mezar taşında 'Ruhuna Fatiha 1934-2016' ve 'Gayesi bilinmez mukadderatın ölümdür en büyük sırrı hayatın' yazısı bulunurken, eşinin mezar taşında ise ölüm tarihi olarak '1938-2020' yazıyor.

MERMERCİ 'İYİSİN' DEYİNCE ÖLÜM TARİHİNİ 3 YIL UZATTI!

Yaptırdığı mezarının taşına ölüm yılını 2013 yazdırmak istediğini, fakat mermercinin 'Sen iyi görünüyorsun üç yıl daha yaşarsın 2016 yazalım' demesi üzerine taşa '2016' yazdırdığını belirten Mehmet Somuncu, "Ölüm tarihinde bir mahsur yoktur. Bir sene sonra ölürsün, bir sene evvel ölürsün onda bir mahsur olmadığından tarihi de yazdırdım. Mermerci 'Ben gelir düzeltirim sen ölünce' dedi" diye konuştu.

EŞİNİN ÖLÜM TARİHİ 4 YIL SONRA!

Eşinin kendisinden 4 yaş küçük olması nedeniyle onun mezar taşına da ölüm yılını 2020 olarak yazdıran Somuncu, "Mezarları yaptırdım, eşim de bundan memnun. Yalnız onun mezar taşına benim tarihten 4 yıl sonrasını yazdırdım, çünkü benden 4 yaş küçük. Benden sonra 4 yıl daha yaşar" dedi.