3 gündür tedavi altında tutulan Kenan Işık’ın tomografi ve beyin MR’ı çekildi. Doktorlar tetkiklerin sonuçlarını Işık’ın eşi Beril Işık ve kardeşi Cengiz Işık ile paylaştı. Beril Işık doktorların yaptıkları değerlendirmenin umut verici olduğunu ifade ederek,
"Doktorlar olumlu noktaya gelindiğini söylediler. Durumun stabil olduğunu ortaya çıkan bulgularda beyinde herhangi bir komplikasyonun olmadığını ifade ettiler. Bu aşamadan sonra beynin kendi haline bırakılarak gelişmeleri takip etme yoluna gideceklerini belirttiler. Beynin dış dünya ile bağlantısının kesilip yani uyutulma sürecinin devamı ile birlikte yol haritasının belirlenmesi için bundan sonra ortaya çıkacak klinik bulguların takip edileceğini vurguladılar" dedi.

Amerikan Hastanesi'nden, tiyatro sanatçısı Kenan  Işık'ın durumuna ilişkin yapılan açıklamada, "Durumu stabil olmakla birlikte  hayati tehlikesi halen devam etmektedir" denildi.

Kenan Işık'ın yaşamsal organlarının kontrolüne yönelik tedavisinin  halen yoğun bakım ünitesinde devam ettiği belirtilen açıklamada, "Yapılan  radyolojik incelemelerde, beynin kritik alanlarında, geçirilmiş kafa travmasına  bağlı hasar bulguları devam etmektedir. Söz konusu hasarın klinik açıdan önemini  öngörmek için henüz erkendir. Durumu stabil olmakla birlikte hayati tehlikesi  halen devam etmektedir. Yapılan radyolojik incelemelerde, beynin kritik  alanlarında, geçirilmiş kafa travmasına bağlı hasar bulguları devam etmektedir"  ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu hasarın klinik açıdan önemini öngörmek için  henüz erken olduğu belirtildi.