Konya'da çevresinde inatçılığıyla tanınan 81 yaşındaki keçi çobanı Durali Kaba'nın yaptıkları, "Bu kadar da inat olunmaz" dedirtiyor

  • Akdeniz kıyı şeridi ve Konya Ovası'na sınırı olan Toros Dağları'nın orta bölgesinde, dar vadiler üzerine kurulu Hadim ilçesi Korualan Mahallesi'nde yaşayan Durali Kaba, 7 yaşından bu yana keçi çobanlığı yapıyor.
     

    'BİR DAHA BURALARA AYAK BASMAM'


    Yaşadığı mahalleyi 47 yıl önce belediye başkanının "Keçileri mahallenin içinden geçirme" uyarısından sonra "Bir daha buraya ayak basmam" diyerek terk eden Kaba, Korualan'a 10 kilometre uzaklıktaki Arpalık mevkiinde dağın yamacına yaptığı tek gözlü küçük bir evde yaşıyor. Kaba, sadece seçimlerde kısa süreliğine mahalleye iniyor.




    Dağdaki tek gözlü yayla evinin yanına 10 yıl önce oğulları tarafından yaptırılan 3 odalı eve eşine kızdığı için girmeyen Kaba, gündemi ise eski gazetelerden takip ediyor


     

    "Bir inat edersem kimse beni kararımdan vazgeçiremez"


    Durali Kaba, "Keçiden daha fazla inadım, şaka falan değil. İnat olmasam yanı başımda soba gürül gürül yanıyor, hanım orada. Burada yalnız yatar mıyım? Bir inat edersem kimse beni kararımdan vazgeçiremez. 'İnatçı' dediklerinde hiç kızmam, çünkü gerçekten inatçıyım" dedi.



    Durali Kaba'nın eşi Fatma Kaba ise 55 yıllık evli olduğunu, eşinin inatçılığı yüzünden yaşlandığını ifade etti.

    Evlenmeden önce eşinin bu kadar inatçı olduğunu bilmediğini anlatan Kaba, "Bir inat etti, eve hiç girmedi. Bir şeye 'Yok' dediğinde o iş biter. Keçileri inat, o keçilerden daha inat. Temiz ve yeni giyinmesi için üzerine aldığımız elbiseleri 'Giymeyeceğim' dediğinde öldürseniz de giymez." dedi.



    Mahallenin muhtarı Abdullah Acar da Durali Kaba'nın inatçı yapısının dillere destan olduğunu belirterek, "Herkes 'inatçı Durali' diye bilir. Tüm köylü burada ölse de gelmez. Kızını kaç defa istediler, inadından vermedi. En sonunda kızı kaçarak evlendi. Gözleri tam görmese de gazeteleri okur. Bu yaşıma kadar böyle inatçı bir adam görmedim." diye konuştu.