Annelik kısaca başkası için yaşamaktır. Üstelik o kişinin kim olduğunu, kim olacağını bilmeden. Adeta kapalı bir mücevher kutusu için yorulmak, direnmek, kendini yaşamaktan fedakarlık yapmak, yaşatmaya çalışmaktır. Üstelik içinden gelen hedefleri, aklından geçen gelecekleri yutkunarak, kalbine gömerek, izleyerek takip ederek ve sadece keşfetmeye çalışarak yaşamaktır. Annelik hissedilecek tüm duyguların üzerinde en kutsalı ve en özelidir. İşte tüm bu duyguları bir arada veren bir fotoğraftan bahsedeceğiz bugün sizlere.

1-8.jpg

Yurt dışında çekilmiş bu fotoğrafta bir anne ve iki evladı uyuyor. Fotoğrafı çeken ise baba. Gece işten eve gelen baba yatağında eşini çocuklarına sarılmış halde görünce hemen bu anı ölümsüzleştirmek istemiş ve fotoğraflarını çekmiş. Daha sonra ise bu güzel fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaşmış. Fotoğraf ve adamın altına yazdığı anlamlı şeyler ise kısa sürede internette viral haline gelmiştir. Adam fotoğrafın altına şunları yazmış : ‘Görmekte olduğunuz kişi eşim. Ben geç saatlere kadar çalışmak zorunda olduğum için o tek başına iki evladımızla ilgileniyor ve benim eksikliğimi hiç hissettirmiyor.

Bu şu ana kadar gördüğüm en güzel manzara ve sizin de bu manzarayı görmeniz için fotoğrafı sizlerle paylaştım. Kadınlar tartışmasız bu dünyanın en mucizevi varlıkları. Gelecek nesli dünyaya getirirler, onlara bakarlar, eğitirler ve her zaman onların koruyucu melekleri olurlar. Annelik gibi kutsal bir görevi çoğu kadın hakkıyla yerine getirmekte. Tıpkı benim güzel eşim gibi. Çocuklarımın annesi olan bu güzel kadını koşulsuz seviyor ve destekliyorum. İyi ki kadınlar var. Sizler de lütfen kadınlara ve annelere saygı duyun ve onlara sevginizi gösterin.’

2-8.jpg
Fotoğrafı çeken adam gibi keşke herkes sevdiklerine bu kadar sabır ve sevgi gösterse eminiz dünya daha iyi bir yer olurdu. Anneler ve kadınlar da üstlendikleri sorumluluklardan dolayı kesinlikle takdiri hak ediyorlar. Sizce de öyle değil mi?

Sıradaki fotoğraf ise içerisinde hiç de masum duygular barındırmıyor. Çünkü bu fotoğraf bir ilişkinin bitmesine neden olmuş. Nasıl mı?
20 gündür şehir dışında olan adam eve döndüğünde karısının uyanık halde yatakta onu beklediğini görünce çok mutlu olmuş ve hemen karısının fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabında profil resmi yapmıştır. Fotoğrafın altına da onu ne kadar sevdiğini anlatan cümleler yazmıştır. Ancak kısa bir süre sonra adam acı gerçekle tesadüfen karşılaşmıştır. Fotoğrafa dikkatlice bakan adam gördüğü detayla adeta şok olmuştur. İlk bakıldığında fark edilmeyen bu küçük detay daha sonrasında anlaşılınca insanlar da kocası gibi şok olmuşlardır. Vantilatörün altında yatağın alt ara kısmında bir çift göz kameraya bakmakta. Peki siz fotoğrafa ilk bakınca bu küçük ayrıntıyı fark ettiniz mi?

Kadın 20 gündür şehir dışında olan kocasını aldatmış ve eve söylediği saatten önce gelmesiyle her şey ortaya çıkmıştır. Yatağın altında genç kadının sevgilisi saklanmış ve flash patlayınca da ortaya çıkmıştır. Bu acı detay ise eş tarafından haftalar sonrasında fark edilmiş ve aldatılan koca hemen boşanma davası açmıştır. Fotoğrafın mahkemeye kanıt olarak sunulmasıyla birlikte hakim çifti tek celse de boşamıştır. Bu acı olayla kadının uzun süredir eşini aldattığı ortaya çıkmış, adam da yalan hayatı yaşamaktan kurtulmuştur.