Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı. 20 il için kar uyarısı yapıldı. Bugün için İstanbul hava durumu raporunda yağmurlu bir hava var. Ankara hava durumu raporunda ise yüksek yerler için kar uyarısı verildi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bugün için bir çok ile kar uyarısı yaptı. Batı Karadeniz bölgesinde etkili olacak yağışların kıyı kesimlerinde şiddetli yağış iç kesimlerde ise kar bırakması bekleniyor.

HAVA DURUMU - KAR BEKLENEN İLLER

Son hava durumu raporuna göre bugün kar yağışı ve şiddetli yağmur bir çok ilde etkili olacak. 20 il için ise kar yağışı uyarısı verildi.

Meteorolojinin tahminlerine göre kar yağışı beklenen iller şöyle; Kastamonu, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın, Düzce, Hakkari, Ardahan, Artvin, Bayburt, Tunceli, Sivas, Malatya, Tokat, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Amasya ve Çankırı.

Meteorolojiye göre kar yağışı beklenen iller şöyle;

Bu illerin 500 metre ve üzeri yerlerinde yoğun kar yağışı görülecek. Meteoroloji sitesinden yayınlanan uyarıda bu illerde yaşayan kişilerin olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları istendi. 

ŞİDDETLİ YAĞMUR BEKLENEN İLLER

Meteoroloji bir çok il için de şiddetli fırtına ve yağmur uyarısı verdi. Zonguldak, Bartın, Düzce ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Meteorolojinin İstanbul için yayınladığı 5 günlük hava durumu raporunda yağmur ve kar görünmüyor. Bünyamin Sürmeli'nin açıklamalarına göre İstanbul'da bu hafta sıcaklıklar iyice düşecek. 10 Aralık'ta İstanbul'da kar yağışı görülecek. Kar yağışı İstanbul'da yüksek yerlerde etkili olacak.

ANKARA HAVA DURUMU KARLA KARIŞIK YAĞMUR

Ankara için yapılan son hava durumu tahminine göre bugün karla karışık yağmur görülecek. Ankara'da hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek. Perşembe günü ise sıcaklık eksi 4 dereceye kadar inecek.

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI VERİLEN BÖLGELER

Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esecek olan rüzgarın, etkisini artırarak, bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinden itibaren etkisini biraz azaltarak Perşembe günü öğle saatlerine kadar 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde fırtınamsı rüzgar şeklinde esecek.

Batı ve Orta Akdeniz'de bugün gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli fırtına görülecek. Fırtına etkisini yarın kaybedecek.

BODRUM VE ANTALYA İÇİN FIRTINA ALARMI!

Bodrum-Anamur arasında kuvvetli fırtınanın etkili olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Antalya 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bodrum-Anamur arasında kuzey ve kuzeybatıdan gelen rüzgarın, akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 kilometre/saat), yer yer 9 (75-90 kilometre/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtınanın, perşembe günü gece etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Olumsuzluklara karşı yetkililer ve ilgililerin tedbirli olması gerekiyor.

BOLU DAĞI'NDA KAR BAŞLADI!

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu kesiminde kar yağışı etkili oluyor.

Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden sağanak yerini sabah saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı.

Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu kesiminde, karayolları ekipleri karla mücadele çalışması yürütüyor. Trafik ekipleri sürücüleri etkili olan kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Öte yandan kar yağışı Bolu kent merkezinde de etkili olmaya başladı.

Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının iki gün boyunca etkili olacağını, cuma günü etkisini kaybedeceğini belirtti.