Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde 1 kişinin öldüğü, biri ağır 3 kişinin de yaralandığı asker eğlencesinde çıkan kavgayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.
"Siz İnegöl Çiftetellisi’nden ne anlarsınız" tartışması yüzünden çıktığı öne sürülen olay sonrası gözaltına alınanlardan 15’i adliyeye sevk edilirken, 1’inin hastanede tedavisi sürüyor.

Şipali Mahallesi’nde önceki gece askere gitmeye hazırlanan Onur Kaya için yakında açılacak olan oto kurtarma servisinde asker eğlencesi düzenledi. Alkol alan yaklaşık 100 kişinin bulunduğu grup arasında iddiaya göre "Siz İnegöl Çiftetellisi’nden ne anlarsınız" tartışması nedeniyle çıkan tartışma sokağa taştı ve bıçakların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olayda eğlenceyi düzenleyen Onur Kaya’nın babası 41 yaşındaki Ekrem Kaya, 20 yaşındaki Adem Kacır, 22 yaşındaki Selami Tüfekçi ve 23 yaşındaki Melih Demirbaş çeşitli yerlerinden yaralandı. 

HASTANE ÖNLERİNE BIRAKIP KAÇTILAR

Otomobile bindirilen yaralılardan Ekrem Kaya, Adem Kacır İnegöl Özel Cihangir Hastanesi, Selami Tüfekçi ve Melih Demirbaş ise İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisi önüne bırakıldı. Ayrılan otomobil sürücüleri kısa süre içerisinde ortadan kaybolurken, yaralılar tedavi altına alındı. Ekrem Kaya acil servisteki tedavisinin ardından durumu kötüye gidince Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.


Oğlunun yaralandığı duyan İnegöl Bayburtlular Derneği Başkanı İskender Kacır, acil servise gelerek 2 ay sonra askere gitmesi beklenen yaralı oğlu Aden Kacır’ın durumu hakkında bilgi aldı. Oğlu için kan vermeye hazırlanan baba, ölüm haberini alınca yıkıldı.

İnegöl Jandarma ekipleri, 1 kişinin ölümü 3 kişininde yaralandığı olay sonrası başlattığı soruşturma kapsamında biri yaralı 16 kişiyi gözaltına aldı. Jandarmadaki sorguları tamamlanan 15 kişi bugün ’Adam öldürmek’, ’Adam yaralamak’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında tedavi gördüğü hastanede tedavi altına alınan M.D. ise taburcu olunca adliyeye çıkartılacak.