Okmeydanı'nda Burak Can Karamanoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.
İçişleri Bakanlığı,  Burak Can Karamanoğlu cinayetinin faillerinin, olayda kullanılan silahla birlikte yakalandığını bildirmişti.

"Kızlara hava olsun diye..."

Okmeydanı'nda Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 2 kişi tutuklandı. Şüpheliler silahla ateş ettiklerini kabul etti. Kimseyi hedef almadıklarını savunan şüpheli, kızlara hava olsun diye 8-9 el ateş ettiğini söyledi.

Karamanoğlu'nun ölümüne neden olan olaylarla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheli sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüpheliler, Terör ve Organize Suç Örgütleri Bürosu Savcısı Mesut Erdinç Bayhan tarafından sorgulandı. Savcılık 7 şüpheliyi serbest bıraktı.

Cinayette kullanılan silah ile şüpheliler Volkan G. ve Oğuz K.'nın olay günü ateş ettiği tespit edilen silahın aynı olduğu yönünde rapor savcılığa ulaştı. Bu rapor üzerine 2 şüpheli tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheliler tutuklandı.

Operasyonda kamera görüntülerine yansıyan pompalı tüfek ve tabancalar da ele geçirildi. Emniyete götürülen şüphelilerin ifade işlemleri sürerken tanbancaların "ön balistik incelemesi" kısa sürede tamamlandı. Raporda Oğuz K.'nın kullandığı silahın Burakcan Karamanoğlu cinayetinde kullanılan silahla aynı olduğu belirtildi.

İfadesinde olay günü silahıyla ateş ettiğini kabul eden Oğuz K., hedef gözeterek atış yapmadığını savundu. Kartal, "Olay günü 20.30 sıralarında aracımla Okmeydanı'ndaki evime gittim. Caddelerde ateş yakıldığını gördüm. Arkadaşlarımı görünce yanlarına gittim. Üzerimde baretta marka tabancam vardı. Kızlar da vardı hava olsun diye havaya 8-9 el ateş ettim. Volkan G. de yanımdaydı. Benden silahı istedi, verdim. O da iki el havaya ateş etti. Kimseyi hedef almadık. O esnada herhangi bir olay yoktu. Herkes oturuyordu." dedi.

Ölen Karamanoğlu'nu tanımadığını belirten Kartal, "Ona yönelik bir eylemim olmadı. Mahalleden tanıdığım Gökhan K. yanıma geldi ve silahı istedi. 'Ben de kalsın' dedi. Benden büyük olduğu ve baskı olarak gördüğüm için verdim. Ben arkadaşlarımla ayrıldım. Etiler'e gitmiştik, döndüğümde TOMA araçlarının müdahale ettiğini gördüm. Ben bir süre sonra evime gittim. Ertesi gün Gökhan K.'yı gördüm. Silahım onda kalmıştı. Geri verdi ve bana silahı satmamı söyledi. Nedenini sorduğumda 'bu silah yaramaz' dedi. Sonraki gün silahı mahalleden Z.K.'ya sattım. 10 gün sonra evime polis geldi. Silahı sordular. Olmadığını söyledim. Israrla sormaları üzerine kime sattığımı söyledim." diye konuştu. Suçlamaları kabul etmeyen Kartal, hedef gözeterek kimseye ateş etmediğini ileri sürdü.

Şüpheli Volkan G. de olaylarla ilgisi bulunmadığını iddia etti. Gezer, "Olay günü oğlumun rahatsızlığı nedeniyle ilaç almak için sağlık ocağına gidecektim. 18.00 gibi Oğuz Kartal ile buluştum. 'Arabayla gidelim' dedi. Mahallede ateş yakıldığını gördüm. Olaylar yoktu. Bir ara kalabalıktan ateş edenler oldu. Arkadaşım Oğuz silahını çıkarıp o da ateş etmeye başladı. Silahı istedim ben de iki el ateş ettim. Ortada polis de olay da yoktu. Kimseyi hedef alarak ateş etmedim. Sonra silahı Oğuz'a geri verdim ve ben ayrıldım. Ayrılırken Oğuz'un yanına birisi yaklaşıyordu." ifadelerini kullandı.

İfadelerin ardından mahkeme, polis labaratuvarından alınan ekspertiz raporuna göre olay yerinden elde edilen kovanların ve çekirdekler ile ölen Karamanoğlu'nun vucudandan çıkan çekirdiğini şüphelilerin kullandığı silahtan çıktığının belirlendiğini kaydetti. Mahkeme, kuvvetli suç şüphesi ve delil durumuna göre şüphelilerin tutuklanmasına karar verdi.