41 yaşındaki doktor Mehmet Susam'ın hafta sonu atlayış yapmak üzere Fransa'ya gittiği ve kazanın bu sabah meydana geldiği öğrenildi. Fransız Alp'lerinin zirvesinden atlayan Susam'ın serbest düşüş sonrasında sola dönerek kayalara çarptığı bildirildi. Bölgeye arama-kurtarma ve sağlık ekipleri yönlendirilirken Mehmet Susam'ın çarpmayla birlikte hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak Fransız havacılık yetkilileri soruşturma başlattı.

ATLAYIŞI BÜTÜN HASTALARIMA TAVSİYE EDİYORUM

Susam, yaklaşık 6 ay önce verdiği röportajda, bir kalp cerrahı olarak bütün hastalarına paraşüt ve benzer sporları önerdiğini söylemişti.

KASKINDAKİ GÖRÜNTÜLER SAVCILIK EL KOYDU

Kaskında kamera taşıyan Mehmet Susam'ın çektiği görüntülere savcılık tarafından el konuldu. Son 4 yıldır wingsuit olarak adlandırılan zirveden atlayıp üzerindeki özel kıyafet ile ortalama 2-3 dakika havada süzülen Susam, daha sonra paraşütünü açarak iniyordu.


















Susam, Kokpit Havacılık Programına verdiği röportajda wingsuit atlayışını söyle anlatmıştı:

"Son dört yıldır yaptığım wingsuit ve mesleğim paralel şeyler. İkisinde de adrenalin yüksek miktarda. İkisinin de yanında stres ve yüksek başarı-mutluluk bir arada. İkisinde de yüksek konsantrasyon gerekiyor. Konsantrasyondaki ufacık bir kayıp ikisinde de ölümle sonuçlanıyor"

CENAZESİ GETİRİLECEK

Mehmet Susam'ın cenazesinin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.