İntihar sanılmıştı ama kaza çıktı. Aydın’da, Denizli-İzmir seferini yapan yolcu treninin çarpması sonucu yaşamını yitiren Sude’nin başına kapüşonu geçirip kulaklıkla müzik dinlediği ortaya çıktı.




Aydın'da trenin çarpmasıyla yaşamını yitiren 15 yaşındaki Sude Kutlay'ın cenazesi, dün arkadaşları ve öğretmenlerinin de katıldığı cenaze namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verilirken görgü tanıklarının ifadeleri de ortaya çıkmaya başladı. Tanık ifadelerine göre, Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Kutlay, arkadaşlarından ayrıldıktan sonra kulaklığını taktı ve başına kapüşonunu geçirip bir taraftan müzik dinlerken bir taraftan da raylarda yürümeye başladı. Hızla gelen trenin düdüğünü duymayan genç kız çarpmayla ray kenarına savruldu. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı ifadelerin ardından olayı "kaza" olarak kayıtlara geçti.

SUDE'DEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI - TIKLAYIN

Daha önce de Uşak'ta bu şekilde bir kaza yaşanmıştı. Üzerindeki kıyafetin kapüşonunu başına geçirip kulaklıkla müzik dinleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki İlayda Topbay'a, demiryolundan geçerken, yük treni çarpmıştı. Defter ve kitapları tren yoluna saçılan Topbay, olay yerinde yaşamını yitirmişti. İlayda Topbay'ı babası emekli bir TCDD çalışanıydı.