Kadın Erkek Çıplak Dereye Giriyor Söylentisi Bir Şehri Karıştırdı
Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Sivrilerköyünün sakinleri, kamuoyunda Rainbow Gathering (Gökkuşağı Buluşması) olarak bilinen grubun üyelerine, Cehennem Şelalesi mevkisinde ormanlık alanda sürdürdükleri kampta "çıplak halde dereye girdikleri ve uygunsuz davranışlarda bulundukları" gerekçesiyle tepki gösterdi.
Sivriler köyü muhtarı Dursun Saygın yaptığı açıklamada, köyleri ile Vize ilçesine bağlıKızılağaç köyü arasındaki bölgede kamp yapan grubun uygunsuz hareketlerde bulunduğunu ileri sürdü.
"BÖLGEYİ TERK ETMELERİNİ İSTİYORUZ"

Grup üyelerinin gençlere kötü örnek teşkil ettiğini öne süren Saygın, grubun bölgeyi terk etmesini istediklerini belirtti.
Saygın, şunları söyledi:
"Grubun ne amaçla bölgede bulunduğunu bilmiyoruz. Kendilerine sorduğumuzda bilgi vermiyorlar. Burada yaptıkları davranışlar ve yaşamları ile gençlerimize kötü örnek teşkil ediyorlar. Çıplak halde dereye giriyorlar.

ERKEK KADIN HERKES SOYUNUYOR SUYA GİRİYOR"
Erkek-kadın herkes soyunuyor ve suya giriyor. Burada bizim için gençlerimize iyi örnek değil. Bölgemizin bu şekilde görülmesini, duyulmasını ve anılmasını istemiyoruz. Turistler gelecekse köylülerimize kötü örnek olmasınlar. Belediye başkanına ve kaymakamlığa şikayette bulunduk.''
Muhtar Saygın, jandarmanın grup üyeleriyle görüştüğünü ve söz konusu grubun gelecek hafta başında bölgeden ayrılacağını öğrendiklerini söyledi.
Köy sakinlerinden Şeref Sezen de mübarek ramazan ayında bu tür görüntülerin hiç hoş olmadığını belirtti.

BİZ KİMSEYE RAHATSIZLIK VERMİYORUZ"
Grup üyelerinden Aytuğ Akbuğday ise kampta 15 ülkeden yaklaşık 300 gezginin bulunduğunu, şehir yaşamından uzak şekilde doğada yaklaşık bir ay yaşadıklarını söyledi.
"KAMPTA DOĞAYA UYGUN YAŞIYORUZ"
Her yıl ay döngüsüne göre bir ya da iki kez sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla haberleşerek toplandıklarını ifade eden Akbuğday, kampta doğaya uygun yaşadıklarını belirterek, "Burası insanların bir araya geldiği, yaşadığı bir alan, deneyimlediği bir yer ama burası bir kamp değil, bir festival değil, yaşam şekli. Belirli kuralları ve amaçları var. Kimyasal her şey yasak. Uyuşturucu, şampuan, alkol ve benzeri maddeler yasak. Tamamen doğacıl ve doğayı koruyan bir yaşam söz konusu. Buluşmalar bir ay sürüyor. Ay döngüsüne müteakiben yapılıyor.'' diye konuştu.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANIYOR…"
Bir sonraki kampın temmuz ayında Gürcistan'da yapılacağını hatırlatan Akbuğday, şöyle devam etti:
"Burası gönüllülük esasına dayalı bir şey. Kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil ama herkes bir şey yapıyor. Dışarıdan bir şeyler geliyor, toplanıyor ve burada ortak bir yemek yapılıyor. Günde iki kez yemek çıkıyor ve herkese yemek veriyor. Buradan sonraGürcistan'a gideceğiz. Buraya motorla, arabayla, uçakla, otostopla gelenler var. Çoğunlukla gezici olarak geliyorlar

GÖKKUŞAĞI BULUŞMASI NEDİR
Gökkuşağı Buluşması, Amerika'dan dünyaya yayılan popüler kültür karşıtı kişileri, seçilen ülkelerde bir araya getiriyor.
Tüketim toplumuna karşıt duruşlarıyla yeni aydan bir yeni ay doğuşuna kadar yerleşim yerlerinden uzakta toplanan grup üyeleri, teknoloji ve sentetik ürünlerden uzakta yaşam sürüyor.
Günde iki öğün yemek toplantılarında bir araya gelen gruptakiler, diğer zamanlarda doğayla baş başa kalmayı tercih ediyor
Rainbow Gathering grubunun toplantıları, herkese açık olmamakla birlikte sadece grupla iletişimi olanların gidebildiği kamplar şeklinde gerçekleşiyor