İZMİR Bornova İlçesi’nde, motosikleti durdurup sürücünün belgelerini, emniyet şeridinde kontrol etmek isteyen trafik polisi 30 yaşındaki Tolgahan Önal, bu sırada gelen TIR’ın çarpması sonucu şehit oldu.

Şehit polis Önal’ın, kendisi gibi trafik polisi olan amcası Osman Önal, olay yerinde sinir krizi geçirdi, ekip arkadaşı Yunus Çevik ise gözyaşlarına boğuldu.



Kaza, Bornova İlçesi Ambarlar Kavşağı yakınlarında bugün saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Bornova Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli, bekar polis memuru Tolgahan Önal, ekip arkadaşı Yunus Çevik ile devriye görevine çıktı. 35 A 4290 plakalı ekip otosunu kullanan Önal, kask takmayan ve hareketlerinden şüphelendiği 20 yaşındaki Recep Yüksel’in yönetimindeki 45 B 5144 plakalı motosikleti durdurmak istedi. Ancak sürücü belgesi olmadığı belirtilen Yükel, hızla kaçmaya başladı. Kaçamayacağını anlayan Yüksel, bir süre sonra motosikleti yol kenarına çekip durdurdu, ancak arkasında bulunan kişi kaçtı. Polis memuru Önal, Yüksel’in kaçan arkadaşının gelmesini isteyip beklemeye başladı.

EMNİYET ŞERİDİNDE ÇARPTI

Polis memuru Önal, Yüksel’in belgelerini kontrol etmek istedi. Tam bu sırada, İzmir’den Ankara yönüne giden 32 yaşındaki Halil Demir yönetimindeki 35 HA 6383 dorse ve 35 HA 6060 çekici plakalı TIR bir anda şeriden çıkıp ekmniyet şeridindeki polis memuru Önal’a çarptı. Önal, TIR'ın altında metrelerce sürüklendi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Önal’ın yaşamını yitirdiğini. TIR şoförü Demir ile motosikletli Yüksel ile arkadaşı gözaltına alındı.

EKİP ARKADAŞI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kazanın ardından şoka giren Önal’ın ekip arkadaşı Yunus Çevik, telsizden yardım istedi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yolda başka kazanın meydana gelmemesi için önlem alındı. Ayakta durmakta güçlük çeken Çevik, amirlerine bilgi verirken gözyaşlarına boğuldu. Polis memuru Çevik, sağlık kontrolü için Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

MESLEKTAŞI OLAN AMCASI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Menemen Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nde görevli amca Osman Önal, yeğenininkaza geçirdiğini öğrenince hemen olay yerine geldi. Meslektaşı da olan yeğenin cansız bedenini görmek isteyen amca Önal, sinir krizi geçirdi. Polis memuru Önal, amirleri tarafından güçlükle teskin edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA İNCELEME YAPTI

Kazanın ardından olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, kazayla ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu. Şehit polisin cesedi başına çömelen Uzunkaya büyük üzüntü yaşadı. Uzunkaya, "Kaçan bir motosikleti durduran polis memuru arkadaşımız, emniyet şeridinde TIR’ın çarpmasıyla görev şehidi oldu. Teşkilatımızın başı sağolsun" dedi.

Kazayı öğrenince olay yerine gelen Tolgahan Önal’ın meslektaşları ve amirleri gözyaşlarını tutamadı. Olay yerinde savcının incelemesinin ardından Önal’ın cansız bedeni Ege Üniversitesi Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

TIR sürücüsü Halil Demir gözaltına alınırken, polisin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyo