İzmir'de kız kardeşlerden cinayet itirafı
Olay dün sabaha karşı merkez Bayraklı İlçesi Sevgi Yolu 46 numaralı apartmanın ikinci katında meydana geldi. Bornova’daki bir barda barmenlik yapan Ferit Demir, aynı yerde çalışan 19 yaşındaki H.D. ile bir süre önce Bayraklı’daki dairede birlikte kalmaya başladı. Anne ve babası ayrı olan H.D., bir süre sonra kız kardeşi 18 yaşındaki G.D.’yi de yanına aldı. 
 
Evde kızkardeşler ile Ferit Demir arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İddiaya göre tartışma büyüyünce kız kardeşlerin evden ayrılma isteğine Ferit Demir karşı çıktı. H.D., kendilerine engel olan Ferit Demir’i, kendisine ait olduğu belirtilen ruhsatsız tabancayla vurarak öldürdü. Kızkardeşler, cinayetin ardından evden çıkıp gitti ve bir gün boyunca başka bir adreste kaldı.
 
H.D. ve kardeşi G.D., bugün öğleden sonra olayın meydana geldiği apartmanın yaklaşık 150 metre uzağındaki Bayraklı Polis Merkezi’ne suç aleti tabancayla gelip polislere teslim oldu. H.D.’nin cinayet işlediği yolundaki ifadesi üzerine adrese giden polisler kapıyı çilingirle açıp içeri girdi. Dairede Ferit Demir’in cesedi bulundu.
 
Olay yeri inceleme ekipleri evde inceleme başlattı. Nöbetçi savcının da incelemesinin ardından Demir’in cesedi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
Gözaltına alınan iki kız kardeş, ifadelerinin alınması için Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.