Bölge halkının çözüm sürecine sarılması üzerine paniğe kapılan PKK çocukları kaçırmaya başladı. PKK’lıların kullandığı yöntem ise akıllara durgunluk verdi. Örgütün elinden kurtularak güvenlik güçlerine teslim olan 2 genç, PKK’lılar tarafından ilaçla bayıltıldıktan sonra gözlerini dağda açtıklarını anlattı.
Örgüte eleman kazandırmak için her yolu deneyen PKK’nın, Kandil'den gelen talimatla, bölgede bu yıl 5 ayrı yeni festival organize ettiği ve bu festivallere katılan gençlerin dağ kadrosuna katılmalarını sağladıkları istihbarat raporlarında yer aldı. 

FESTİVAL VE PİKNİK TEZGAHI
Festival aylarının bitmesiyle birlikte PKK'nın sözde piknikler düzenleyerek gençleri bu yolla kampa götürdüğü iddia edildi. Hakkari, Şırnak, Bingöl ve Mardin'de son 3 ay içerisinde 134 aile festival ve pikniklere katılan çocuklarının zorla PKK kamplarına götürüldüğü gerekçesi ile güvenlik güçlerine şikayette bulundular. Güvenlik güçlerinden yardım isteyen aileler, örgütün kendilerini tehdit ettiğini ve para talebinde bulunduklarını iddia etti. 

PKK'nın bir başka eleman kazanma yöntemi ise örgütün elinden kurtularak güvenlik güçlerine teslim olan 2 genç tarafından deşifre edildi. Örgütün eleman kazanmak için her yolu denediğini anlatan Ü.T. ifadesinde "Yolda yürüdüğüm esnada arkamdan iki kişi yaklaştı. Kollarımdan tutarak bir bez ile ağzımı kapattılar. Keskin bir kokusu olan bezin etkisi ile bayılmışım. Kendime geldiğimde dağlık bir arazide iki silahlı örgüt üyesi başımda bekliyordu" dedi.  

PKK kamplarına zorla götürüldüğünü söyleyen Y.S. bu ay güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgütün elinden kaçarak kurtulduğunu söyleyen Y.S. PKK'lıların kendisini ilaçla uyutarak kaçırdığını söyledi. Y.S. şunları anlattı: "Ben geçimimi çobanlık yaparak sağlıyorum. Hayvanlarımı dağda otlattığım sırada yanıma 4 PKK mensubu geldi. Yanlarında bulunan bir kaptan çay içmek isteyip istemediğimi sordular. Ben istemeyince “İç iç iyi gelir” dediler. Ben de içtim. Çaydan içtikten sonra kendimden geçmişim. Gözlerimi açtığımda bir mağarada olduğumu fark ettim." 

SİLAH ZORUYLA GÖTÜRÜYORLAR
Dağ kadrosundan kaçarak teslim olan PKK'lılardan Ö.B., K.D. ve L.D. verdikleri ifadelerde silah zoruyla kaçırıldıklarını anlattı. Çoban olan Ö.B 3 PKK'lının kendisini silah zoruyla dağa götürdüğünü söyledi. 

AİLELER BDP İL BİNASINI BASTI
Diyarbakır'da PKK'nın çocuklarını kaçırdığı aileler, BDP il binasını bastı. BDP'lilerle çocukları kaçırılan aileleri arasındaki arbedeyi polis ayırırken, aileler Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, PKK'nın çocukları götürüp alıkoymasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcı Solmaz, "Çocukları Lice'ye götürenler ve alıkoyanlar hakkında soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahati ve sonucu hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir" dedi.