Olay,  İstinye Bayırı'nda trafik ışıklarında saat 13.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 40 yaşındaki Ali Ekber Akgün Bentley marka lüks aracı ile İstinye bayırından aşağıya doğru inerken kırmızı ışık nedeniyle yavaşladı. Bu sırada arkasından gelen araçtan inen iki kişi, aracın sol ön camından kurşun yağdırdı. Açılan ateş nedeniyle aracının hakimiyetini kaybeden Akgün otomobiliyle kaldırıma çıktı.

Vücuduna çok sayıda kurşun isabet eden Ali Akber Akgün, ön koltuğa yığıldı. Saldırganlar ise geldikleri araç ile kaçtı. Vatandaşların ihbarıyla olay yerine ambulans ve polis ekibi sevk edildi.  Saldırı sırasında Akgün’ün kadın akrabasının da arkadan gelen 4x4 cipte olduğu belirlendi. 

"PEŞPEŞE SİLAH SESİ DUYDUK"

Görgü tanığı Fatih Y, "Biz berberde oturuyorduk. O sırada peş peşe silah sesi duyduk. Kaza yapmış aracı gördük. İçinde yaralı birinin olduğunu görünce arkadaşlarla camı kırdık. Sürücünün yaşayıp yaşamadığına baktık. Ambulansı bekledik ancak ambulans geç geldi" dedi.

GALERİCİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Hayatını kaybeden Ali Ekber Akgün’ün ilk bilgilere göre galerici olduğu öğrenildi.. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.