22 yaşındaki gencin bir  araç kiralama şirketini yaklaşık 1,5 milyon TL, piyasayı da 8 milyon TL dolandırdıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edildi.


İstanbul'da bir  araç kiralama şirketi ofisinden 4 ay boyunca araç kiralayan 22 yaşındaki M.V.T büyük bir vurgun yaptı.

Ödemelerini uzun süre düzenli yaparak şirketin güvenini kazanan genç, 20 Eylül'de şirketin 10 adet lüks aracıyla birlikte ortadan kayboldu.

İddiaya göre, zanlı birer aylık periyodlar halinde kiraladığı araçları piyasa değerinin  altında  galericilere satıyor, ardından 'Bu arabaların devirlerini almam için götürmem gerek' diyerek araçları geri alıyordu.

Lüks araçları çalınan şirketin savcılığa şikayeti üzerine, M.V.T'nin beraberindeki iki galericiyle birlikte İstanbul'un her iki yakasında 8 galeriyi aynı yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı.

Galeri sahipleri, satış işlemleri  için gence kefil olan E.A ve M.A'ya baskı yaparak bu araçların bedellerinin bir kısmını geri almayı başardı. Ancak iddiaya göre yine M.V.T tarafından dolandırıldığını ileri süren bir çete devreye girerek lüks araçlara el koydu.

Araçları çalınan şirketin zararının yaklaşık 1,5 milyon TL olduğu belirtilirken, gencin piyasayı da 8 milyon TL dolandırdığı öne sürülüyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin araçların bulunması için Pendik'te iki ayrı yere yaptığı baskın da sonuç vermedi.

Operasyonları sürdüren ekipler, memleketi Trabzon'da saklandığı düşünülen zanlının yakalanması için de çalışma başlattı. (Milliyet)