Alanya’da oturan Süleyman Ünal, yeğenlerine hediye etmek için internetten 550 TL’ye satın aldığı 3 cep telefonu yerine PTT Kargo aracılığıyla 3 kol saati gönderildiği iddiasıyla Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi’ne başvurdu. Ürünü iade etmek isteyen emekli öğretmen, firmayla irtibat kurduğu cep telefonlarını aradığını ancak kimseye ulaşamadığını söyledi. Süleyman Ünal, THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan’dan mağduriyetinin giderilmesini istedi.
 
İnternetten aldığı cep telefonu yerine kol saati geldi

TELEFON BEKLERKEN SAAT ÇIKTI
 
15 Kasım Cuma günü ’Sipariş Hattı’ adlı bir internet sitesinden yeğenlerine hediye etmek için 3 cep telefonu siparişi verdiğini anlatan Süleyman Ünal, ürünleri teslim almak için 17 Kasım’da PTT Alanya Şubesi’ne giderek 550 TL ödeme yaptığını, kendisine 2 kargo kutusu verildiğini kaydetti. Kutuları kargo görevlisi önünde açtığında içinden 3 kol saati ve katlanmış halde 2 gazete çıktığını dile getiren Süleyman Ünal, "Görevliye ürünü teslim almayacağımı ve iade etmek istediğimi söyledim. Ancak kutuları açtığım için geri alamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine firmayı aradım ve bana ’yanlışlık olmuş’ dediler. Bana cep telefonlarımın gönderileceği söylendi. 23 Kasım’da tekrar aradım, fakat cep telefonlarına ulaşamadım. Böylece dolandırıldığımı anladım" dedi. 

İnternetten aldığı cep telefonu yerine kol saati geldi

’PARAYI GERİ ALACAĞIZ’
 
İnternetten yapılan alışverişlerde hile yollarının artmaya başladığını kaydeden THD Alanya Şube başkanı Cemal Şencan ise "Güvenilir firmalar dışında internetten alışveriş yapılmaması gerekiyor. Bu gibi dolandırıcı firmalar devlete vergi vermeden insanların zor kazandığı parayı kolayca ceplerine indiriyor. İnsanların güven duygusunu da zedelemeye başladılar. Bu vatandaşımızın yasal prosedürlerini tamamladıktan sonra Alanya Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne yönlendireceğiz. Daha sonra kaptırdığı parayı geri alacağız" diye konuştu.