Karen’in öyküsü, Avrupa’dan Türkiye’nin güney kıyılarına tatile gelip de burada turizm sektöründe çalışan Türk ve Kürt erkeklerle aşk yaşayan genç kadınların öykülerindeki tüm klişelere uyuyor: Annesini kaybettikten sonra acısını hafifletmek üzere 2012 eylülünde Marmaris’e tatile gelen Karen bir jip safarisi esnasında Şakir ile tanışıyor. “Benden gençti ama ona tutuldum. Çekici biriydi. Ben de o dönem annemin kaybından dolayı hassastım” diye anlatıyor Karen.
Çift, Karen Manchester’a döndüğünde de her gün görüşmeye devam etmiş: “Bana sürekli mesaj yollar, kart atar, beni ne kadar özlediğini anlatırdı. Bana lakapları ‘Spartacus’ ya da ‘Emre’ imzasıyla küçük aşk notları yazardı.” Karen, Şakir’i görmek için iki üç ayda bir Türkiye’ye gelmiş, ikili Baltık ve Makedonya gezisine çıkmış ve tüm ödemeleri ‘kız tarafı’ yapmış: “Uçak biletlerini, otel ve tatilde günlük masrafların tamamını ben ödedim. Şakir bir ayakkabı delisiydi, ona ayakkabılar, elbiseler ve yeni bir telefon aldım. Geriye baktığımda aptallık ettiğimi fark ediyorum ama âşıktım. Şakir yoksul bir aileden geliyordu. Onunla bir hayat planlıyorduk ve paramızı da ortak kullanmamız normal geliyordu. Şakir’in bana aldığı tek şey bir fincandı. Daha sonra o kupanın aynısını başka bir kadına daha aldığını fark ettim.”

ŞAKİR’E PARA YOLLUYORDUM

Karen, Şakir’i görmeye gitmediği vakitlerde haftanın altı günü otelde çalışıp parasını biriktirmiş. Üstelik tatil masraflarını karşılamakla kalmayıp Şakir’e düzenli olarak para da yollamış: “Zaman zaman 500 sterlin yolluyordum ama borç olarak. Bir gün bana geri vereceğini düşünüyordum.” 


‘KARA SEVDA’ 50 KİLO VERDİRDİ

Bu aşk dolu macera Karen’in epey zayıflamasına da vesile olmuş. Kendi deyişiyle düştüğü ‘kara sevda’ nedeniyle bu süreçte 50 kilo zayıflayarak 50 bedenden 40 bedene düşmüş: “Yemek yemiyordum bile, 50 kilo verdim. Kara sevdalıydım.”

Makedonya’nın Ohrid kasabası sevdikleri yer olmuş. “Şakir bana buraya yerleşip kendi işimizi yapacağımızı söylüyordu” diyor, Karen. Ama daha sonra fark etmiş ki, Şakir masraflarını Karen’in karşıladığı bu tatil kasabasından bir başka kadına kart yollamış. 2013 Ağustos’unda Şakir içinde kendi adının yazdığı bir yüzükle, Karen’e evlenme teklif etmiş. 2014 Şubat’ında da düğün hazırlıklarını ve Karen’i Şakir’in ailesiyle tanıştırmayı planlamaya başlamışlar. Lakin Karen eve döndüğünce, aylardır Şakir’i aradığını söyleyen bir yabancının mesajıyla karşılaşmış: “İlk başta inanamadım ama kadının Facebook sayfasında Şakir’le fotoğraflarını gördüm. Üzerinde benim ona aldığım bir tişört vardı! Yıkılmıştım…” 

‘ÖTEKİ KADINLA’ ARKADAŞ OLDU

İki kadın, karşımıza komedi filmlerinde çıkabilecek şekilde bir dostluk kurup, Şakir’le olan ilişkilerindeki detayları birbirleriyle paylaşmaya başlamış: “Bana aldığı kupanın aynısını ona da almıştı!” Daha sonra ikinci ilişkiyi kabullene Şakir bir de itirafla gelmiş: “O kupalardan ikincisi bedavaya gelmişti.” Karen Şakir için ortalama 7 bin sterlin para harcadığını söylüyor. Elbette borç olarak verdiği paraları geri alabilmiş değil.

Kalbi kırılan Karen, Şakir’le yüzleşmek ve verdiği borçların hesabını sormak üzere gittiği Marmaris’te eski sevgilisinden borçlar konusunda bir yanıt alamamış: “Bir gece ona rastladım. Bana yüzsüzce çok iyi göründüğümü söyledi ve ‘İşte bu yüzden senden kurtuluyorum’ dedi. Yine de tatilimi mahvetmedim, çok güzel vakit geçirdim. Şakir geride kaldı. Ama bir daha tatil aşkı yaşamayacağım. Bu kez Türkiye’den eve getirdiğim tek şey bronz tenim ve yeni bir dövme.”