Niğde'de imamlık ve Konya'nın Ereğli ilçesine gelerek yeni kurulan bir derneğin üyelerine hitap eden 33 yaşındaki Muhammet Mustafa Korkmaz, cemaate seslenerek Türk insanının kullandığı yabancı kelimelere tepki gösterdi. Papaz eriği, ve Napolyon kirazından örnek veren Korkmaz, "Napolyon kim ? Gâvur…Niye Fatih Sultan Mehmet kirazı demiyorsunuz da Napolyon diyorsunuz, işte adamlar ta kirazımıza kendi ismini koydurmuş namussuzlar, Pazara gittim "Hocam Napolyon kirazı dediler o zaman almam kardaş ben Napolyo'nu sevmiyorum" diyerek espiri yaptı.

"PAPAZI SEVDİRECEK YA PAPAZ ERİĞİ DİYOR"

Cemaati adeta gülme krizine sokan Korkmaz, "Bunun adına Kanuni eriği de mübarek Sultan Fatih de niye Napolyon eriğin ismi de Papaz eriği Hoca eriği de Papazı sevdirecek ya papaz eriği diyor vay papaz vay…." demesi gülüşmelere neden oldu.

"Papazları nasıl sevdiriyorlar kendilerine görüyormusunuz cemaat" diyerek espirilerine devam eden Korkmaz, papazın kendisine lafımız yok ama bizi böyle kelimeler ile vuruyorlar, halbuki onların papazlarında ki ahlaksızlık, edepsizlik hayasızlık, hiç kimsede yok" diye konuştu.