Hastalandığımızda hemen doktora koşar, antibiyotik içmeye başlarız. Antibiyotikler bakterileri öldürür, mikrop kırıcı özelliği sayesinde ise hastalıklardan kurtuluruz. Fakat ilaçların yanlış kullanımı sonucu yan etkileri çok fazla olur. Doğanın bize sunduğu doğal antibiyotik içeren sebze ve meyveler varken, ilaç kullanıp kendimize zarar vermemeliyiz.

İşte doğal antibiyotik içeren yiyecekler

  • Sarımsak, Soğan

Sarımsak, doğal antibiyotik içeren yiyeceklerden birinci sıradadır. Sarımsak içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bakterileri öldürür. Enfeksiyonlara karşı savaşarak mikropları kırar. Vücudumuzun hastalıklara karşı daha dirençli olmasını sağlar. En rahatsız edici özelliği ise kokusudur, fakat kokusuna aldırmadan her gün tüketmenizde fayda vardır. Soğan içerisinde bulanan anti bakteriyel ve ağrı kesici özelliği sayesinde tam bir doğal antibiyotiktir. Mantar ve enfeksiyonlara karşı savaşarak vücudun direncini artırır. Kansere karşı korur ve hücre onarımını hızlandırır.

  • Kırmızı acı biber

Doğal antibiyotiklerden olan kırmızı acı biber, içerdiği c vitamini ve potasyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Ağrı kesici ve mikrop kırıcı etkisinin yanında, kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini en aza indirir.

  • Nar

Doğal antibiyotiklerden olan nar, içerdiği c vitamini sayesinde soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlardan korur. Tam bir kalp ve damar dostudur. Kansere karşı koruyucu etkisi yanında, damar tıkanıklığını azaltıcı etkisi görülür.

  • Zerdeçal

Zerdeçal, alternatif tıp dünyasında kullanılan güçlü bir antibiyotiktir. Açık yara ve enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Sindirim ve mide sorunlarına iyi gelir. Ülser tedavisinde kullanılmaktadır.

  • Zencefil

Zencefil, bağışıklık sistemimizi güçlendirir. İltihap çözücü özelliği vardır. Solunum yolları ve ağız ve diş sağlığı üzerinde oldukça etkilidir. Kolesterolü düşürür. Kanın pıhtılaşmasını engeller. Ağrı kesici özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.

  • Turp

“Turp gibi olmak” deyimi boşuna söylenmemiş demek ki. İçerdiği c vitamini sayesinde kışın gribal enfeksiyonlardan korur. Öksürüğe iyi gelir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

  • Ekinezya

Ekinezya, açık yara ve bakteri hastalıklarının tedavisinde kullanılan doğal bir antibiyotiktir. Enfeksiyonla savaşır ve bağışıklık sisteminin direncini arttırır. Krem olarak kullanıldığında cilt problemlerinin önüne geçer.

  • Bal

Bal tam bir şifa kaynağıdır. Doğal antibiyotiklerden olan bal, bakteri hücrelerinin çoğalmasını engelleyerek, kandaki zararlı bakterilerin temizlenmesi sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Sindirim üzerinde oldukça faydalıdır. Karaciğerin düzgün çalışmasını sağlar.