Bilgisayar tamircisi Baba Murat D.'nin, kendisine tamir için getirilen bilgisayarın içinden "hayvan ve nekrofil pornosu" olan kayıtlar çıkınca  evlatlık zihinsel engelli iki çocuğu geri alındı.
İhbar üzerine açılan davada bilgisayarın başkasına ait olduğu kanıtlandı. Baba D. beraat etti. İdare mahkemesinden de "Çocukları geri verin" kararı aldırdı. Ancak SHÇEK 3 aydır geri çocukları vermiyor.

Çocuklar da geri dönmek istiyor

Balıkesir'de A.K. (9) ve S.K. (8) isimli iki zihinsel engelli çocuğun 4 yıl boyunca koruyucu ailesi olan  bilgisayar tamircisi Murat D., aklanır aklanmaz da çocuklarını geri almak için mücadeleye başladı.

Baba beraat etti ama çocuklarını geri alamıyor

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzlem Merkezi Adli Değerlendirme Raporu, iki çocuğun D. ailesini istediklerini ve yanlarında mutlu olduklarını belirledi. Balıkesir İdare Mahkemesi de D. çiftinin yönetmeliğe dayanılarak verilen koruyucu aile statülerinin kaldırılma kararını 10 Ocak 2014'te oy birliğiyle iptal etti.

BM çoçuk hakları komitesine ihbar edecekler

Çocuklardan S.K., Rize'de bir başka koruyucu ailenin yanına verildi. Israrla ailemin yanına gideceğim deyince 1.5 ay sonra Bursa'daki yuvaya gönderildi. Zihinsel engelli A.K., Balıkesir'deki evine dönmek için üç kez Sevgi Evi'nden kaçtı.