İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, özel bir huzurevinde çıkan yangında 27 yaşlıdan 2 kişi hayatını kaybetti. Dumandan etkilenen 25 kişi ile 2 itfaiye görevlisi çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.
Çiğli 6783 Sokak'ta bulunan özel yaşlı bakım ve huzurevinde saat 22.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlere çevredekiler müdahale ederek içeride bulunan yaşlıları dışarı çıkarmak isterken, diğer taraftanda yangın ihbarında bulunuldu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri ve polis ekipleri, dumandan etkilenen yaşlıları çıkartmak için çalışma başlattı. Dumandan etkilenerek dışarı çıkarılan yaşlılara, sağlık ekipleri müdahale ederken, ambulansla bölgede bulunan çeşitli hastanelere sevk edildi.
Yangın bölgesine 13 ambulans 39 sağlık görevlisi, itfaiye ise 12 araç 60 itfaiye eriyle müdahale etti. Yanan huzur evinde 27 yaşlının kaldığı öğrenildi.


Ambulanslarla hastaneye götürülen 2 kişi yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dumandan etkilenen 25 yaşlı ise İzmir'de bulunan çeşitli hastanelerde tedaviye alındı. Yangına müdahale eden 2 itfaiye eri de dumandan etkilendi. İtfaiye erleri de hastaneye götürülüp tedavi altına alındı.

İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği alevler kısa sürede söndürüldü. Yangın sonrası yapılan ilk incelemede alevlerin elektrik kontağından çıktığı öne sürüldü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.




KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İzmir'de huzurevinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin kimlik bilgileri belirlendi. Özel huzurevinde çıkan yangında ölenlerin 91 yaşındaki Tahsin Erten ile 91 yaşındaki Ali Bereket olduğu öğrenildi.
Yangının çıktığı huzurevinde incelemelerde bulunan İzmir Valisi Mustafa Toprak daha sonra hastanede tedaviye alınanları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Toprak hastane çıkışında yaptığı açıklamda şunları söyledi: "Yangın, Çiğli'de genellikle yatalak hastaların bulunduğu özel bir huzur evinde çıktı. Huzurevinin kapasitesinin şu an 27 olduğu ifade edildi. Bu 27 kişiden, ekiplere haber vermek suretiyle itfaiyenin intikal etmesi sağlık ekipleri ambulans ve tüm hizmetlerle birlikte müdahale edilmesiyle birlikte kaldırıldıkları hastanede 2 yaşlımız hayatını kaybetti. Birinde aşırı derece yanık bulunurken diğerinin dumandan etkilenmesi sonucu hayatlarını kaybettiği belirlendi. Şu anki elimizde olan bilgi 3 değişik hastanede tedavisi devam eden 15 huzurevi sakinimiz var. Geri kalan 9 yaşlımızda devletimizin huzurevlerine geçici olarak konuşlandırıldı. Tedavisi yapılan iki kişinin durumunu kritik gözükmesiyle birlikte doktorlardan aldığımız bilgiye göre onlarında durumlarının iyiye gittiği söylendi. Yangının çıkış nedeni ise elektrik kontağından çıkma ihtimali üzerinde duruluyor. Yangının zemin katta bulunan yemek deposunun olduğu yerde çıktığı sanılıyor. Hemen yan tarafta bulunan iki yatalak hastanın kaldığı noktaya sirayet ediyor. O iki vefatında o odada olanlar olduğu anlaşıldı. Başımız sağolsun, yaralılara da geçmiş olsun."