Engelli bir vatandaşın evine girerek bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinesini çalan hırsızlar, vicdanlarına yenik düşerek çaldıklarını geri iade etti.
Hırsızlar geri getirdikleri bilgisayara bir de  not bırakarak, özür diledi. Maltepe'de bir kamu kuruluşunda çalışan görme engelli Emriye Çelebi'nin evine 2 hafta önce  hırsız girdi. Çalıştığı sırada olaydan haberdar olan ve eve geldiğinde bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinesinin çalındığını öğrenen Emriye Çelebi, büyük bir üzüntü yaşadı.

Özellikle Kıraç hayranı olan Emriye Çelebi, Kıraç fotoğraflarının makinede bulunmasına çok üzüldü. Yaşadıklarına rağmen umudunu kesmeyen Emriye Çelebi, polise başvurmasına rağmen eşyalarının geri getirileceği inancını korudu. 2 haftalık bekleyişten sonra Emriye Çelebi, eşyalarına kavuştu.Vicdanlarına yenik düşen hırsızlar, Çelebi'nin görme engelli olduğunu fark ederek, bilgisayar ve kamerasını geri getirdi.

Yaşadıklarını büyük bir şaşkınlıkla anlatan Emriye Çelebi, "Pazar günü evde oturuyordum. Gece saat 00.00 sıralarında televizyon izliyordum. Bu sırada mutfağın camına vuruldu. Ben de sesin üzerine odalara baktım ve camdan karşımda bir adam gördüm.

Biz hırsısız ama vicdansız değiliz

Abla mutfakta sana ait bir şeyler var dedi. Hemen mutfağa gittim. Çalınan eşyalarımı gördüm. Daha sonra peşinden makinemi de getir diye bağırdım" şeklinde konuştu. Hırsızların çaldıkları bilgisayara ise bir  not bıraktıkları görüldü. Notta, "Biz hırsızız ama vicdansız değiliz. Engelli olduğunuzu gördük üzüldük. Mecburiyetten yaptık çok özür dileriz. Allah acil şifalar versin. Bizi affedin" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan, Emriye Çelebi'nin eşyalarını çalan hırsızlar ise fotoğraf makinesini bırakmadı. Emriye Çelebi, makinenin içerisinde Kıraç'a ait fotoğrafların olduğunu söyleyerek, makinenin de hırsızlar tarafından geri getirilmesini istedi.