Dünya genelinde kadınların pahalı hediyelerden, maddiyattan hoşlandıkları ve bunları kendilerine sağlayacak erkeklerle birliktelik yaşadıkları ile ilgili yerleşmiş bir algı bulunmaktadır. Peki ama bu algı ne kadar gerçeği yansıtıyor? Kadınlar gerçekte bir erkekten ne isterler? Gelin bu soruların cevaplarını listenin geri kalanından öğrenelim.

1. Bağımsız

Kadınların erkeklerden istediği ilk şey eşit şartlarda ilişki yaşamalarıdır. Yani kendileri için yemek yapan, onlarla ilgilenen, maddi anlamda da onlara destek olabilen erkekler her zaman kadınların tercih edeceği erkeklerdir. Bunun yanında çoğu zaman ilişki içerisinde kadınlar sanki erkeklerin annesi gibi davranmaktadırlar. Bu durum da kadınların nefret ettiği bir diğer şeydir. Eğer uzun ve sağlık bir ilişki isteniyorsa, erkeklerin daha bağımsız ve kendilerine yetebilir olmaları gerekmektedir.

2. Motivasyon – Destek

Kadınların istediği bir diğer şey ise erkek arkadaşları veya eşleri tarafından motive edilmek ve desteklenmektir. Örneğin; çalıştıkları işte proje hazırlayan kadınlar eşlerinden destek görmek ve motive edilmek isterler. Bu onların başarılarını positif yönde 0 etkilemektedir. Bu yüzden kadınları demorelize etmek yerine onlara destek vermek her zaman erkeklere kazandırmaktadır.

3. Pozitif Olmak

Kadınlar her zaman positif hayata olumlu bakan komik erkeklerden hoşlanırlar ve hayatlarını da bu tarz erkeklerle geçirmek isterler. Üzgün veya sinirli olmak her insanın yaşadığı duygulardır fakat bu duyguları sürekli hale getirmek kadınları sıkıp bu tarz negatif erkeklerden uzaklaştırmaktadır.

4. Saygı

Sağlıklı ve uzun bir ilişkinin olmazsa olması saygıdır ve kadınların da erkeklerde aradığı ilk özellik saygılı olmalarıdır. Kadınlar sadece kendilerine saygı duyan erkekleri değil aynı zamanda ailesine, arkadaşlarına ve yakın dostlarına da saygı gösteren erkekleri tercih ederler.

5. İletişim

İletişim de kadınların önem verdiği bir diğer noktadır. Tüm sorunlarından, rahatsız oldukları şeylerden kadınlara bahseden erkekler her zaman kadınlar için daha anlaşılır erkekler olmaktadır. Çünkü ilişkide rahatsızlıklarından bahsetmeyen erkekler ilişkiyi bir çıkmaza sürüklerken kadınların da kendilerinden soğumalarına neden olmaktadır. Bu yüzden kadınların gönlünü kazanabilmek için onlarla sürekli iletişim halinde olmanız gerekli.

6. Empati

İletişimin öneminden bahsetmişken empatiden de bahsetmemiz gerekli. Eşleriyle empati yapabilen, onları anlayabilen ve onların gözünden dünyaya bakabilen erkekler her zaman kadınların birlikte olmak isteyeceği erkeklerdir. Kadınlara göre iyi bir eş anlayışlı olmalı, anlayış da empatiden gelmektedir.

7. Ortak Zevkler

Ortak zevklere sahip olmak da kadınların ideal erkekte hayal ettikleri özelliklerden birisidir. Tamamen ortak zevklere sahip olunmasa bile erkekler kadınların yapmak istediği ya da zevk aldıkları şeyleri yapmak durumundadırlar. Aksi taktirde her yapılan aktivitede huzursuz ve mutsuz olan bir erkek kadınların kalbine giremez.

8. Kendine Gülme

Kadınlar kendilerini güldürebilen erkeklerden hoşlanırlar diye toplumda bir yargı bulunmaktadır ve bu düşünce sonuna kadar doğrudur. Kadınlar kendilerini güldüren, eğlendiren ve hatta kendi kendileriyle dalga geçen erkeklerden hoşlanırlar ancak sulandırılmış espriler, tadı kaçmış şakalar tercih sebebi değildir.

9. Ev İşleri

Kadınlar ve erkekler arasındaki en büyük çatışmaların bir sebebi de ev işleri konusundan çıkmaktadır. Toplumda her ne kadar yanlış da olsa ev işleri kadınların sorumluluğundadır gibi algı bulunmaktadır. Bu algıdan gücü alan erkekler de her ne kadar eşleri de kendileri gibi çalışıyor olsa da ev işlerini onlarla birlikte yapmamaktadırlar. Erkeklerin bu umursamaz tavırları ise kadınların hiç hoşuna gitmemekte ve bu konuda kendileriyle aynı fikirde olmayan erkeklerle genelde birlikte olmamaktadırlar.

10. Cinsellik

Kadınlar her zaman sevildiklerini ve değer verildiklerini görmek ve hissetmek isterler. Erkeklerden kimi zaman sözlerle kimi zaman jestlerle kimi zaman da hediyelerle kendilerine içten duygularını göstermelerini beklerler. Bu yüzden ilişkide sadece cinselliğe odaklanmış erkekler çoğu zaman kadınların gönlünü kazanamamaktadır.