Harran'da çiftçilikle uğraşan Kaya ailesinin 4 yıl önce bir kız çocukları oldu. Kaya çifti sonraki yıllarda yeni bebeklerinindoğumunu beklemeye başladı.

Hamile olan Fatma Kaya, dün yakınları tarafından kaldırıldığı Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde sezaryenle altız dünyaya getirdi. Doğum sonrası biri hayatını kaybeden bebeklerden, ağırlıkları 700 ila 800 gram arasında değişen 3'ü kız 5 bebek, kuvözlere konularak tedavi altına alındı.

Henüz isimleri verilmeyen bebeklerin ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Doğumu gerçekleştiren Doktor Alev Esercan, yaptığı açıklamada, bebeklerin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Mucize bebeklerimiz sabah erken saatte sezaryenle doğdu. Altı bebek doğdu, biri ölü. Bebeklerimiz yaklaşık 800 gram ve altız gebelikle uyumlu. Altız bebek normalde bu ağırlıkta olur. Çok nadir görülen bir şey, ben de ilk kez görüyorum" ifadelerini kullandı.

Hastanenin yeni doğan ünitesinde gözetim altında tutulan bebeklerin, tedavilerinin tamamlanmasının ardından anneleriyle bir araya geleceği bildirildi.