12 yaşındaki çocuk birkaç kez öz dayısı ile arkadaşlarının tecavüzüne uğradı.
Sakarya’nın Adapazarı İlçesi’nde 4 yıl önce, 12 yaşındayken anne ve babası ayrılınca Sosyal Hizmetler korumasına alınan erkek çocuk S.B., birkaç kez öz dayısı ile arkadaşlarının tecavüzüne uğradı. İddialarla ilgili S.B.’nin dayısı B.A. ile H.Ş. ve B.Ç. adlı şüpheliler hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Adapazarı’nda ailesiyle oturan S.B., 12 yaşındayken, annesi A.B. ile babası M.B. boşandı. Velayeti alan baba M.B. oğluna bakamayınca S.B.’yi Hızırtepe Dostluk Evi’ne yerleştirdi. Bir süre sonra babası ölen S.B.’nin, annesi de evlendi.
Kimsenin arayıp sormadığı S.B.’yi, 2011 yılında dayısı A.Ö. ziyaret etti. Dostluk Evi yetkililerine “Yeğenimi biraz gezdireceğim” diyerek alan A.Ö., iddiaya göre çocuğa cami tuvaletinde tecavüz etti. A.Ö., Bolu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü denetimindeki Hızırtepe Dostluk Evi’nde kalan yeğeni S.B.’yi başka bir tarihte yine alıp, 3-4 arkadaşı ile birlikte otele götürdü. A.Ö. ve arkadaşları, zorla içirilen alkol sonrası kendinden geçen S.B.’ye tecavüz etti.

Bu olaydan sonra psikolojisi bozulan S.B., sakinleştirici ilaçlar kullanmaya başladı. S.B., 2 yıl önce arkadaşları ile kaldıkları merkezden kaçarak boş bir evde kalmaya başladı. S.B., iddiaya göre Dostluk Evi’ndeki arkadaşları M.A.T. ve U.Ç.’nin tecavüzüne uğradı. Kaldıkları evi basan jandarma tarafından bulunan çocuklar kaldıkları merkeze götülürken, S.B., arkadaşlarının korkusundan tecavüzü jandarmaya bildirmedi.

Geçen yıl yine kaldığı evden kaçan S.B., bu kez kendisini araçlarına alan 3 kişiden B.A.’nın tecavüzüne uğradı. Sokakta dolaşırken polisin dikkatini çeken S.B., götürüldüğü polis merkezinde başına gelenleri anlattı. Savcılık, ilk etapta B.A.’nın yanı sıra, olayda kullanılan aracın sahibi H.Ş. ve B.Ç. hakkında, ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 1- 5 yıla kadar, ’Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan ise 15 yıldan az olmamak koşuluyla Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Savcılık ayrıca dayı A.Ö. ve diğer arkadaşlarıyla ilgili soruşturma başlattı. M.A.T. ve U.Ç. adlı çocuklar hakkındaki soruşturmanın da bu soruşturmadan ayrı yürütüldüğü kaydedildi. S.B.’nin, halen Antalya’da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü korumasında olduğu belirtildi.