Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü hizmet binası inşaatında beton kalıplarının çökmesi sonucu meydana gelen göçükte enkaz altında kalan işçinin cesedine ulaşıldı.

Merkez Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde valiliğin arka tarafındaki inşaatın 3. katına beton dökülürken tablaların çökmesi sonucu işçi Zeki Akan enkaz altında kaldı. Akan'ın kurtarılması için çok sayıda ekip seferber oldu.
Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), AFAD ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı CANKUR ekipleri, beton, demir ve tahta yığınları arasından Akan'a ulaşmaya çalıştı. Büyükşehir Belediyesine ait bir iş makinesi de kurtarma çalışmalarına destek vermek için olay yerine gelen vinç için yol açtı.

İnşaatta çalışan diğer işçilerin de desteğiyle ekipler, yaklaşık 3,5 saatlik çalışma sonucu enkaz altındaki Akan'a ulaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Akan'ın hayatını kaybettiği tespit edildi.


ARKADAŞI GELİP NAMAZ KILDI, DUA ETTİ
Olayı duyarak inşaata gelen Akan'ın arkadaşı Şahin Budak, arama çalışmaları devam ederken namaz kılıp arkadaşı için dua etti.
Öte yandan, inşaattan düşerek yaralanarak Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, hafif yaralanan 2 işçinin de ayakta tedavi edildiği öğrenildi.