Kansere yenik düşen ünlü Müzisyen Murat Göğebakan’ın babası  Hasan Göğebakan kaldırıldığı hastanede kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.
 
Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 31 Temmuz 2014 günü hayatını kaybeden ünlü müzisyen Murat Göğebakan’ın babasını bu haber ancak Adana’ya geldikten sonra söylendi. Baba  Hasan Göğebakan bu haberi duyunca kısmi felç geçirip konuşma zorluğu çekmeye başladı. O günden sonra sürekli hastaneye giden ve bir türlü düzelmeyen baba Göğebakan, 9 Ekim 2014 günü oğlunun doğum gününde bu haline rağmen onun mezarına giderek doğum gününü kutladı. Ayakta duramayan baba oğlunun mezarı başında kimsenin desteği olmadan ayakta durup hem onun doğum gününü kutladı hem de dua etti.

Oğlunun doğum günün kutladıktan sonra yine eve kapanan baba Göğebakan bir hafta önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede bir hafta kalan Göğebakan bugün sabahleyin saat 10.30 sıralarında durumu ağırlaşarak yoğun bakıma kaldırıldı. Doktorlar Göğebakan’a müdahale etti ancak kurtarılamayarak kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Göğebakan hastaneye kan pıhtılaşması problemiyle yatmıştı.
 
"Ağabeyimin acısına dayanamadı"
 
Murat Göğebakan’ın kardeşi Ferhat Göğebakan, babasının ağabeyinin kanser haberini aldıktan sonra çok kötü olduğunu ölüm haberini öğrendikten sonra ise kısmi felç olduğunu belirterek, "Babam ağabeyimin acısına dayanamadı. Doktora güle oynaya gittik bugün sabah kaybettik. Onu da ağabeyim yanına defnedeceğiz. 3 ay da iki acı birden yaşadık. Bir şey diyemiyorum" dedi.



"Oğluna dayanamadı gitti"
Anne Hatice Göğebakan ise 47 yıllık eşinin oğlundan sonra kendisini yalnız bırakıp gittiğini belirterek, "Ben 16 yaşında eşimle evlendim. O benim her şeyim oldu ben de onun her şeyi oldum. Bir hafta önce rahatsızlandı hastaneye götürdük. İyiye gidiyordu eve çıkaracaktık ancak birden kötüye gitti. Bana ’hakkını helal et, ben çalışamadım sen çocuklara baktın, sen bacım, anam eşim oldun’ dedi. Daha sonra daha da kötü oldu. Yoğun bakıma götürüler ama kurtaramadılar. 3 ay da iki acı birden yaşadım. Oğluna dayanamadı gitti. Beni yalnız bıraktı. O oğluna benden önce kavuştu. Bu kader isyanım yok. Yalnız Rabbim bana sabır versin. Muradımı unutmadan eşimi kaybettim" diye ağladı.


Hasan Göğebakan’ın evinin önünde de taziye çadırı kurulurken, kardeşleri de gözyaşlarını tutamadı. Göğebakan’ın cenazesi yarın hastane morgundan alındıktan sonra önce evine getirilip buradan Buruk Mezarlığı’na götürülerek öğle namazına mateakip kılınacak cenaze namazının ardından oğlunun yanında toprağa verileceği öğrenildi.