Akılalmaz olay! Evde yangın çıktı, anne dumandan etkilenmemesi için bebeği dışarı çıkarttı. Bebek ortadan kayboldu, kısa süre halası tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Kız yurdu müdürü olan hala, kendisinin çocuğu olmadığı için bebeği kaçırmaya kalkmış.

Gaziantep’te yangın çıkan evde dumandan etkilenmemesi için kapının bırakıldıktan sonra bulunamayan 15 günlük Ayaz bebeğin, halası 28 yaşındaki Birsel Göral tarafından çocuğu olmadığı için kaçırıldığı ortaya çıktı. Polisin operasyonuyla Adana’da bir yolcu otobüsünde yakalanan kız yurdu müdürü Göral gözaltına alınırken, bebek ailesine teslim edildi.
 
Merkez Şahinbey İlçesi’ne bağlı Ulaş Mahallesi’nde oturan 2 çocuklu muhasebeci Ali ve Emine Kiya çiftinin oturduğu evin yatak odasında dün öğleden sonra henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında dumandan etkilenmemesi için evin kapısının önüne bırakılan bebek bir süre sonra ortadan kayboldu. Anne Emine Kiya’nın çocuğunun kaçırıldığını söyleyince harekete geçen polis, mahallede çok sayıda kişinin ifadesini aldı. Yangın sırasında evde bulunan Ayaz bebeğin yanı sıra halası Birsel Göral’ın da ortadan kaybolduğunu belirleyen Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Birsel Göral’ın bir kız yurdunda müdürlük yaptığı Adana’da gidebileceğini değerlendiren polis, otogardaki kamera görüntülerinden kadının bindiği otobüsü belirledi.
 
 
Polisler, Göral ile Ayaz’ın bulunduğu otobüsü hareket halindeyken durdurdu. Birsel Göral’ı gözaltına alan ekipler, yolda biberonla süt satın alıp içirdikleri Ayaz bebeği Gaziantep’e getirdi. Bebek sağlık kontrolü için Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne, halası Göral ise sorgulanması için emniyete götürüldü.
 
Ailesine kavuştu

Gaziantep Çocuk Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen bebek, 5 yaşındaki ağabeyi Berat ile kendisini bekleyen anne ve babasına teslim edildi. Kiya ailesi, bebeklerine kavuşma sevinciyle evlerine döndü.

Çocuğu olmadığı için kaçırmış
 
Emniyet Müdürlüğü’ndeki ilk ifadesinde suçunu kabul eden, Adana’da bir kız yurdunda müdür olarak çalışan Birsel Göral’ın çocuğu olmadığı için Ayaz bebeği kaçırdığını söyledi.  5 yıldır evli olduğunu anlatan Göral, yangından yararlanıp Ayaz bebeği Adana’daki evine götürmek istediğini anlattı.
 
Emniyetteki sorgusu süren Göral’ın işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. Göral’ın yatak odasındaki yangını çıkarıp bebeği kasten çıkarıp- çıkarmadığı araştırılıyor.