İstanbul'da yoğun  kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi..
Okulların tatil edildiği diğer iller...


ANKARA

Ankara Valiliği, 07-08 Ocak 2015 tarihlerinde (Çarşamba ve Perşembe) Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime 2 gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

YALOVA

Yalova Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün olumsuz hava şartları uyarıları nedeniyle tüm il genelinde okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi.

AFYONKARAHİSAR

Etkili olan yoğun  kar yağışı nedeniyle il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın da okullar tatil edildi.

KARABÜK

Karabük'te il genelinde okullar 7 Ocak Çarşamba günü tatil edildi.  Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre, ilimizde bu geceden itibaren aralıklarla yoğun ve etkili  kar yağışı olacaktır.  Kar yağışıyla birlikte mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık sebebiyle buzlanma ve don olayları da beklenmektedir. Bu sebeple ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları 07 Ocak Çarşamba günü tatil edilmiştir." denildi.

ISPARTA

Isparta'da etkili olan yoğun  kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Isparta'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun  kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Isparta Valiliği'nin gece yarısı aldığı kararla bugün eğitime 1 gün süreyle ara verilirken, Valilik meteorolojik verileri göz önünde bulundurarak okulların yarın da tatil edilmesine karar verdi.

SİVAS

Sivas'ta okulların tatil edilmesiyle ilgili Valilik açıklama yaptı. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

SAKARYA

Sakarya'da  kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

BURSA

Bursa'da etkili olan  kar yağışı ve tipi nedeniyle, Bursa Valiliği kentteki tüm ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün ara verdi.  Kar yağışı ve tipi Bursa'da yaşamı olumsuz etkiliyor. Bursa Valiliği merkez ve tüm ilçelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitimi yarın bir gün süreyle tatil etti. Bu karar, ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile  okul yöneticilerine bildirildi. Bursa'da ilk, orta ve lise olmak üzere bin 490 okulda, toplam 520 bin öğrenci eğitim görüyor.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta  kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerdeki okullarda yarın eğitime ara verildiğini söyledi. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de  kar yağışının yarın etkisini artıracağını belirterek, vatandaşları buzlanmanın yanı sıra don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği ile genelinde devam eden yoğun  kar yağışı deneniyle yarın da okulların tatil edildiği duyuruldu. Koceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji yetkililerince; 6 Ocak 2015 günü il genelinde akşam saatlerinden itibaren devam eden  kar yağışının, 7 Ocak 2015 günü de yoğun bir şekilde devam edeceği, hava sıcaklığının en yüksek sıfır derece olacağı tahmin edilmektedir. Artarak devam eden elverişsiz hava şartlarındaki bu durumun olumsuzluğa ve mağduriyete yol açmaması amacı ile Kocaeli il genelinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde (Rehabilitasyon Merkezleri dahil) 7 Ocak 2015 tarihinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür" denildi. Açıklamada ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacağı bildirildi.