İSTANBUL'da Şirinevler'deki bir fast-food restoranında müşteriden kalan patatesi yiyen Suriyeli 11 yaşındaki H.C.'yi dövdüğü gerekçesiyle Müdür Ömer Ergün hakkında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.
Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda 'eylemin basit yaralama' niteliğinde olduğu bildirildi. Aile de şikâyetçi olmadı. 


2 yıl önce Türkiye’ye geldi

21 Ocak akşamı bir müşteriden artan patates ve kola için restoran müdürün tarafından dövülen 11 yaşındaki Suriyeli Halil’in hikayesi yürekleri dağladı. Halil’in sosyal medyaya yansıyan fotoğrafları kısa sürede gündem yaratarak tepki toplamış, fast-food şirketi şiddet uygulayan çalışanının işine son vermişti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak 2 yıl önce Türkiye’ye gelen binlerce Suriyeli’den biri olan Halil, yaşadıklarını Milliyet'e anlattı.

Olayın olduğu gün patatesleri aç olduğu için almak istediğini söyleyen Halil, kendisine şiddet uygulayan müdürün burnuna yumruk ve yüzüne tokat attığını, ayaklarını ise tekmelediğini anlattı.

Ayrıca iddiaya göre,şube müdürü, Halil’in şiddet görmesinin ardından babasına 100 lira vermek istedi ancak baba parayı kabul etmeyerek müdürün yüzüne fırlattı.