Olay, Horasan İlçesi’ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda Aralık 2011’den sonra meydana geldi. Beden eğitimi öğretmeni Selahattin S., yaşları 13 ile 15 arasında değişen okulun 7- 8’inci sınıf öğrencileri Ç.Y., G.B., K.Y., N.Y., S.D., F.K., Y.F. ve H.K.’ye iddiaya göre elle ve sözle tacizlerde bulundu. Okuldaki rehber öğretmene başvuran öğrenciler ile ailelerin şikayeti üzerine Selahattin S., 24 Nisan 2012 günü tutuklanarak Horasan Cezaevi’ne konuldu.
DAĞ KOŞUSUNDA DERECELERİ VAR

Horasan Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Selahattin S., 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra ailelerin ve öğrencilerin şikayetten vazgeçmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Antalya’da yapılan 12 bin 900 metrelik dağ koşusunda, Büyük Erkekler kategorisinde 50.06’lık dereceyle Türkiye ikincisi olan, 2009 yılında İtalya’da yapılan Dağ Koşu Şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden Selahattin S., taciz olayı sonrası açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten men edilen Selahattin S., kararın iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. 

’İFTİRA’ DEDİ

Horasan Asliye Ceza Mahkemesinde karar duruşmasına çıkarılan Selahattin S., kendisine iftira atıldığını iddia etti. Öğrencilerin aynı sınıfta olduklarını ve çelişkili ifadeler verdiğini öne süren Selahattin S., "Ç.Y.’nin çocukça hislerine karşılık vermediğim için Ç., diğer öğrencilere de baskı ve tehdit ederek tacize uğradıklarını söyletti. Bunların tümü iftira" dedi. 

Karar duruşmasında Milli atlet Selahattin S., iki kız öğrenciye cinsel istismar suçundan beraat etti. Mahkeme Selahattin S.’nin mağdurların öğretmeni olduğuna dikkati çekerek öğretim ilişkisinden kaynaklanan nüfuzu kötüye kullandığı gerekçesiyle verilen para ve hapis cezasında yarı oranda artırım yaptı. Selahattin S., 3 kız öğrenciye cinsel istismar suçundan 12 yıl 2 ay, 4 öğrenciye yönelik cinsel taciz suçundan ise 13 bin 608 lira para cezasına mahkum oldu. Yargıtay’ın kararı onaması halinde Selahattin S., kalan cezasını çekmek için yeniden cezaevine giricek.