İstanbul’un en eski sinemalarından biri olan ve erotik film gösterimleriyle bilinen ‘73 Sineması’nın kapatılması için Cevizli ve Tamirhane Mahallesi’nde yaşayanlar Tamirhane Merkez Camii önünde imza kampanyası başlattı. ‘73 Sineması homoseksüel fuhuş yuvası, kapatılmalı’ ifadesinin bulunduğu afiş ve pankartlar bastırarak semtin çeşitli noktalarına asan mahalleli, 10 bin adet el ilanı bastırdı.

‘73 Sineması kapanacak, bataklık kuruyacak’ yazılı dev pankartın altında sürdürülen imza kampanyasının düzenleyicilerinden Cemal Odabaş, sinemanın eşcinsel ilişkiye girmek isteyenlerin adresi haline dönüştüğünü iddia etti. Odabaş, “73 Sineması eşcinsellerin buluşma ve fuhuş mekanı haline geldi” dedi.

Cevizli Mahallesi’nin muhtarı Memiş Dikilidaş da, “Çocuklarımızın güvenliğinden endişe ediyoruz. Sinemayı kapattırana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘Sorular soramayız’
Afiş ve pankartlarda ‘Homoseksüel fuhuş yuvası’ diyerek ayrımcı bir dil kullanan mahalleliye sinemanın işletmecisi Halil Çınar tepki gösterdi. İmza toplayanların asıl amacının sinemanın yerini ele geçirmek olduğunu iddia eden Çınar, “Camilerin önünde imza toplayarak bizi çıkartmaya çalışıyorlar. Bu yaşadığımız mahalle baskısının en güzel örneğidir. ‘Recep İvedik’i ilk çıktığında oynattık. Ama günde 5 kişi izledi, büyük zarar ettik. İçeri girene ‘Eşcinsel misin?’ diye soramayız. Herkesin cinsel kimliği kendisini ilgilendirir.”