DİYARBAKIR'da, 4 haftalık hamile eşi Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla 21 bıçak darbesiyle öldüren ve cinayet sırasında sesleri kaydeden Selam Binen'i ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptıran mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Aldatma iddialarının gerçekliğinin olmadığı belirtilen kararda, sanık Selam Binen'in aşırı kıskanç bir kişilikte olduğu kaydedildi.

Diyarbakır'da geçen yıl Nisan ayında 1 çocuk annesi ve 4 haftalık hamile olan eşi 28 yaşındaki Deniz Binen'i, kendisini aldattığı iddiasıyla bıçaklayarak öldüren temizlik işçisi Selam Binen'i ağırlaştırılmış ömürboyu hapisle cezalandıran Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı.

ALDATMA TESPİTİ İÇİN KONULAN CİHAZLAR CİNAYETİ KAYDETTİ

Sanığın aldatma iddiasını delillendirmek için evin değişik yerlerine görüntü ve ses kayıt cihazı yerleştirdiği belirtilen gerekçeli kararda, cinayet anındaki seslerin bile kaydedildiği ifade edildi. Soruşturma sırasında cihazların incelendiğini belirten mahkeme, Deniz Binen'in eşini aldattığına dair bir bulguya rastlanmadığını vurguladı. Aldatma iddialarını doğrulayacak tanık beyanlarının bulunamadığı belirtilen kararda, sanığın cinayetten önce eşini tehdit ederek aldatma olayını ısrarla sorduğu ifade edildi.

ELLERİNİ BAĞLAYIP, BOYNUNU KESTİ

Sanığın cinayetten önce eşi Deniz Binen'in ellerini bağladığı belirtilen gerekçeli kararda, ölüm tehditlerine rağmen maktülün bir isim vermediği kaydedildi. Sanığın, eşinin hamile olduğunu bilmesine rağmen vücuduna bıçakla birden çok kez vurduğu ve boynunu kestiği vurgulanan kararda, "Sanığın eylemi gerçekleştirme şekli, maktüle yönelik darbe sayısı, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığına göre ağırlastırılmış ömürboyu hapis ile cezalandırılması gerektigi kanaatine varılmıstır" ifadeleri kullanıldı. Cezada indirim yapılmadı.

ALDATMA İDDİALARININ GERÇEKLİĞİ YOK

Tanık ifadeleri ve dosyadaki tüm deliller incelendiğinde maktülün eşini aldattığına dair şüpheli hiçbir hareketine rastlanmadığı ifade edilen kararda, sanığın kıskanç bir kişilikte olduğu, bu kişiliği nedeniyle iç dünyasında büyüttüğü aldatma olayını delillendirmek için eve kamera ve ses kayıt cihazı yerleştirdiği, ancak buna rağmen aldatmaya yönelik herhangi bir emareye rastlanmadığı ifade edildi.