Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde bir yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç olan ve akciğerinde yırtık tespit edilerek evinde solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren 49 yaşındaki Ercan Dikmen'e 236 liralık elektrik faturası geldi. Güler Dikmen, hiçbir geliri olmadığı için faturayı ödeyemediğini belirterek, "1 hafta içinde faturayı ödeyemezsek elektriklerimiz kesilecek. Eşimin elektriğe bağlı cihazı durursa ölecek" dedi.

Malkara İlçesi'ne bağlı Sarnıç Köyü'nde kahve işleten 1 çocuk babası Ercan Dikmen, geçen yıl Mart ayında, yönetimindeki 59 LE 551 plakalı otomobille hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen başka bir araçla çarpıştı. Kazada ağır yaralan Dikmen hastaneye kaldırıldı. Felç geçirip vücut fonksiyonlarının büyük bölümü kaybeden Dikmen'in akciğerinde de yırtık tespit edildi. Sağlık kurulundan vücudunun yüzde 60'ını kullanamadığına dair rapor verilen Dikmen, yoğun bakımdan çıkarılarak evine gönderildi. Ancak yatağa bağlı olarak evinde solunum cihazına bağlanan Ercan Dikmen'in evine 30 bin liralık elektrik faturası geldi. İşletemediği için kahvesi kapatılan Ercan Dikmen'in eşi Güler Dikmen'in Trakya Elektrik Dağıtım şirketine (TREDAŞ) itirazda bulundu. Yapılan incelemede 30 bin liralık faturada yanlışlık yapıldığı belirlenerek 236 liraya düşürüldü. Ancak geliri olmayan Dikmen ailesi bu faturayı da ödeyemedi.

TREDAŞ Dikmen'in evine son olarak da borcun ödenmediği takdirde elektriğin kesileceğine dair uyarısı yazısı gönderdi. Faturayı ödeyecek durumda olmadıklarını ifade eden Ercan Dikmen'in eşi Güler Dikmen, elektriklerin kesilmesi halinde eşinin hayatını kaybedeceğini belirterek şunları söyledi:
"Eşim bir yıl önce trafik kazası geçirdi. Kendisi yatalak. Solunum cihazına bağlı. Elektrikler kesilirse bağlı olduğu cihaz çalışmayacak. Kendisi şuan oksijenle yaşıyor. 30 bin liralık elektrik parası gelmişti, itiraz sonucu 236 liraya düşürüldü. Ancak bunu da ödeyemedik. Yatalak eşimin mamalarını bezlerini dahi alacak hiçbir gücümüz yok. Her şeyi para tutuyor. Maaşımız yok. Devlet bize bakım parası bağlamadı. Bizlere hiç kimse yardım etmedi. Şimdiye kadar komşuların yardımıyla geçindim. Çocuğumu da işten attılar. Onunda işi yok. Hiçbir gelirimi yok. Ben devletimizden ve yardımsever milletimizden yardım bekliyorum."