Yeşildirek Mahallesinde yaklaşık 6 yıl önce kalp ve böbrek rahatsızlığı nedeniyle çalışmayan 56 yaşındaki Hamet Ay, 2001 yılından beri biriken 8 bin 137 liralık elektrik borcunu ödemeyince evine haciz yapılacağına dair tebligat geldi. Baba, borcunu ödeyebilmek için 14 yaşındaki kızını başlık parası karşılığında evlendirmeye karar verdi.

Baba Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, bu nedenle çocuklarının hurda toplayarak evin geçimini sağlamaya çalıştığını belirtti.

İnşaat işçiliği yaptığı dönemde sigortasız çalıştığı için emekli olamadığını ifade eden Ay, "Çalışamadığım için çocuklarımın eline bakıyorum. Elektrik borcunu ödeyemediğim için yaklaşık 6 yıl önce 13 yaşında olan kızım Nebiye'yi başlık parası karşılığında evlendirerek, borcumun ana parasını ödedim. Fakat faizini ödeyemediğim için borcum yine birikti. Geçen ay gelen faturaya göre borcum 8 bin 137 lira. Bunu ödemek için 14 yaşındaki küçük kızım Güler'i evlendirmeye karar verdim" dedi.

Anne Zehra Ay da eşinin çalışamadığını, ayrıca çocuklarını da çalışmaları için okuldan aldıklarını söyledi.

Daha önce bir kızını başlık parası karşılığında evlendirdiğini ifade eden anne Ay, şöyle konuştu:

"Elektrik borcumuz birikti. Bu nedenle 14 yaşındaki kızımı da evlendireceğiz. Çok zor durumdayız. 5'i kız 7 çocuğum var. Çocuklarım hurda toplayarak eve para getirmeye çalışıyorlar. Eşim hasta, ne yapacağımızı şaşırdık. Elektrik borcu nedeniyle evimizi kaybedeceğiz. Yetkililerden yardım istiyoruz."

Küçük kız Güler ise ailesinin elektrik borcu nedeniyle kendisini evlendirmeyi düşündüğünü ancak kendisinin evlenmek istemediğini kaydetti.