Mardin'in Midyat ilçesinde şehit olan polis memuru Nefise Özsoy, memleketi Edirne'dekiSelimiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Özsoy, 442 yıllık Selimiye Camii'nden kaldırılan ilk kadın şehit oldu.
SELİMİYE CAMİİ'NDE MUSALLA TAŞI BULUNMUYOR
Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii'nde hemen hemen tüm camilerde olan musalla taşı bulunmuyor. Bu nedenle camiden bugüne kadar şehit cenazeleri hariç hiçbir cenaze kalkmadı.
NASIL CENAZE NAMAZI KILINIYOR?
Peki şehit cenazeleri olduğunda Selimiye Camii'nde nasıl cenaze namazı kılınıyor?
Camiye bir şehit cenazesi geldiğinde caminin avlusuna hemen portatif bir musalla taşı kuruluyor. Şehidin tabutu bu portatif musalla taşının üzerine konuluyor ve daha sonra cenaze namazı kılınıyor.
İLK YAŞANDI
Bugün ise Selimiye Camii 442 yıllık tarihinde bir ilki yaşadı. İlk kez bir kadın şehidin cenazesi Selimiye Camii'nden kalktı.
KILIÇDAROĞLU DA ORADAYDI
Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da daha önce açıklandığı gibi şehidin cenazesine katıldı. Kılıçdaroğlu şehidin ailesine başsağlığı diledi. Kemal Kılıçdaroğlu'na milletvekilleri ve CHP'li yöneticilerden oluşan kalabalık bir CHP'li grubun da eşlik etmesi dikkat çekti.
Kılıçdaroğlu cenaze namazında şehidin babası Mustafa Çetin ve CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile yan yana saf tuttu.