Sevilen dizi ‘Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, “Ecdadımızdan bir kahramanı oynamak hayatımı değiştirdi. Ertuğrul rolünü üstlendikten sonra özel yaşantıma daha fazla dikkat ediyorum” diyor.

"HAYATIMI DAHA DİKKATLİ YAŞIYORUM"

Ünlü oyuncu, “Ecdadımızdan bir kahramanı canlandırmak bana sorumluluklar yüklüyor. Bu yüzden özel hayatımı biraz daha dikkatli yaşıyorum” dedi.

ECDADIMIZIN KAHRAMANINI OYNAMAK

Atatürk Üniversitesinin 12. Uluslararası Kar Film Festivali için ekip arkadaşlarıyla Erzurum’a gelen Engin Altan Düzyatan, “Diriliş Ertuğrul” dizisinin, kendisi için çok önemli bir yapım olduğunu ve oyuncu olarak üzerlerine çok önemli sorumluluklar yüklediğini ifade etti. İzleyicinin tepkisinden, oyunculuk anlamında bu sorumluluğu yerine getirebildiğini gözlemlediğini dile getiren Düzyatan, “Ertuğrul Gazi rolünün gündelik hayatına etkisi olup olmadığı” sorusuna ise, “Ertuğrul Gazi’yi oynamak çok önemli bir şey. Bir oyuncu için ecdadımızdan bir kahramanı oynamak ve bunu da halkın benimsemesi, buraya kadar taşıması tabii ki ister istemez hayatımızda bir şeyleri değiştiriyor. Ben zaten her zaman dikkatle yaşamaya çalışan bir insanım ama Ertuğrul rolünü üstlendikten sonra özel hayatımı biraz daha dikkatli yaşamaya çalışıyorum. Bu rol hayatımı değiştirdi” ifadelerini kullandı. Düzyatan, sinema için yurt dışından da teklif aldığını ancak Türkiye ve yurt dışındaki çalışma düzeninin farklılığından dolayı buna vakit ayırabilmenin çok zor olduğunu söyledi.