Kişisel bakım, dendiğinde aklımıza gelen, vücut bakımı, saç bakımı, tırnak bakımı, diş bakımı gelir. Her gün kişisel bakım için zaman ayırırız. Kişisel bakım, yaparken doğru sandığımız o kadar yanlış var ki, bizler cildimizi ve bedenimizi temizlemek uğruna daha sağlığımıza zarar veriyormuşuz. Sizler için kişisel bakım hatalarını araştırdık.

İşte hijyen uğruna yapılan kişisel bakım hataları

  • Sıcak duş almak

Işıl ışıl temiz parlayan bir cilt herkesin hayalidir. Hatta duş alırken sıcak suyla yıkandığımızda daha çok temizlendiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat aksine sıcak su cildinizin doğal nem dengesine zarar verir, cildinizin kurumasına ve pul pul dökülmesine neden olur. Bu yüzden ılık suyla duş almanızı öneriyoruz.

  • Saç Bakımı

Öncelikle saçlarınızın parlak ışıl ışıl görünmesini istiyorsunuz. İlk olarak çok ılık su ile yıkamanızı öneririz. İkincisi ise saçınızı her gün yıkamanız, saçınızın doğal yağ dengesini bozar, saçınız beslenemez ve çabuk kırılır, mat görünüm alır. En az 2 ya da 3 günde yıkarsanız saçınız doğal kendi yağıyla beslenir.

  • Tırnak bakımı

Tırnak keserken yapılan hatalardan biri makas kullanmak, evet yanlış duymadınız. Bazı insanlar normal makas kullanırlar. Tırnaklar için özel üretilmiş tırnak makası kullanmanızı öneririz. Tırnaklarınızı keserken küt şekilde derinden kesmek yerine, tırnak yapınıza uygun şekilde yüzeyden kesmek daha uygun olacaktır. Pürüzlerini aldırmak için törpü kullanmanızı öneririz. Çünkü pürüzlü tırnağınız kıyafetlerinize takılarak canınızı yakabilir.

  • Diş bakımı

Her gün en az iki kez dişlerinizi fırçalamanız önerilir. Çoğumuz buna dikkat ediyoruz eminim ama doğru olduğunu sandığımız bir durum vardır ki. O da fırçamızın yüzeyi kadar diş macunu kullanmak, siz daha çok macun ile daha hijyen olduğunuzu sanırsınız. Oysaki daha fazla macun, fırçanızın daha çok köpürmesini sağlar ve dişlerinizin üzerinde yüzeysel bir şekilde kayar. Temizlik için uygun olmaz. Normalde mercimek büyüklüğünde macun kullanmanız önerilir.

  • Burun bakımı

Çoğu insan burunlarını parmakla temizler. Bu sağlığımız için çok yanlış bir davranıştır. Çünkü tırnak ve parmaklarımızda çok sayıda bakteri vardır, burnunuza soktuğumuzda bakteriler burnunuza zarar vermektedir. Burnunuzu temizlemenin en doğru yolu, ılık su ve tuz karışımıdır.