Diyaliz hastalarını taşıyan minibüs kamyona çarptı: 3 ölü, 6 yaralı

Kaza, saat 06.00 sıralarında Bahçeşehir TEM yan yol Tahtakale mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. Abdullah Şenyiğit idaresindeki servis minibüsü, aynı yönde seyir halindeki Sezai Şimşek yönetimindeki kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle minibüs kamyonun altına girdi. Kazada diyaliz hastaları Alişan Kavutçu (16), Fahrettin Yakışır (51) ve kimliği belirlenemeyen bir kişi öldü. Hasan Yılmaz ve Cemal Oğurur’un da aralarında bulunduğu 4’ü diyaliz hastası 6 kişi de yaralandı. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin sıkıştıkları minibüsten kurtardığı yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza yapan minibüste bulunanların Beylikdüzü’ndeki özel bir hastanede diyaliz tedavisi görmeye gittiği öğrenildi. Kazazedelerin aynı hastaneye 2 gün de bir diyaliz tedavisine gittiği belirtildi.

ANNE VE OĞLU SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Kazayı öğrenerek olay yerine gelen Alişah Kavutçu’nun annesi ve ağabeyi sinir krizleri geçirdi. Polisin  engellemeye çalıştığı anne ve oğlu, güvenlik şeridini aşarak cenazelerini bulunduğu yere geldi. Ceset torbalarını açan anne ve oğlu birkez daha yıkıldı. 

İTFAİYE ÇIKARDI
Servis aracında sıkışarak yaşamını yitiren 3 kişinin cansız bedeni de minibüs içerisinden itfaiye yardımıyla çıkarıldı. Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından minibüs çekiciye yüklenerek yoldan kaldırıldı. Kazada ölenlerin cenazeleri Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.