ANNE VE KATİL ZANLISI TV’YE ÇIKMIŞTI
Olayın şüphelisi Özcan D. Samsun’da şehirlerarası otobüste yakalandı. Özcan D.’ye cinayette yardım ve yataklık yaptığı öğrenilen 4 kişi de yakalanarak tutuklandı. Şüpheli Özcan D. cesedi yaktığı gösterirken olay yerinde bulanan kemikler incelemeye alındı. Birol Demir’in annesi, oğlunun hayatının endişe ettiğini söyleyerek çıktığı bir televizyon proğramında yardım istemişti. Bu programa telefonla bağlanan şüpheli Özcan D. ise "Siz benim evime girip beni dövenleri bulun ben Birol’u ölü veya diri bulurum." demişti.


ANNESİ KAYIP MÜRACAATI YAPTI

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına dilekçe veren Nursel Demir, 19 yaşındaki oğlundan 9 Nisan tarihinden beri haber alamadığını belirtti. Esenyurt polis merkezin de ifadesi alınan Nursel Demir, oğlunun Çanakkale’ye bir elektrik işinde çalışmak için geçici olarak gittiğini ancak kendisinden haber alamadığını, öldürülmüş olabileceğini söylediği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada kayıp Birol Demir’in telefon kayıtlarını inceleyen dedektifler son olarak İstanbul’da yaşayan Aydın M. ile görüştüğünü tespit ettiler. Bu görüşmeden bir saat sonra Birol Demir’in telefonun kapandığı tespit edildi. Polis soruşturması sırasında kayıp Birol Demir’in bir süre önce annesini taciz ettiğini ileri sürdüğü amcaoğlu Özcan D.’nin otomobilini yanındaki arkadaşlarıyla birlikte sopalarla parçaladığını, daha sonra evin kapısını kırarak darp ettiğini tespit etti. Cinayet gününden beri ortadan kaybolduğu öğrenilen Özcan D. şüpheli olarak aranmaya başlandı.

GENÇ ELEKTRİKÇİNİN KAÇIRILDIĞI BELİRLENDİ

Kayıplar Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada polis Özcan D.’nin otomobilinin parçalanıp evinin kapısının kırılması olayından sonra oto alım satışı işinden tanıdığı Şevket B.’den yardım istediğini onunda Birol Demir’in yerini bulması için Aydın M.’ye talimat verdiğini tespit etti. Aydın M.’nin de Birol Demir’in annesine giderek arkadaşını olduğunu söyleyip yerini öğrendiğini telefonla arayarak kısa bir dostluk kurduğu belirlendi. Olay günü Özcan D., Şevket B., Aydın M. ile İbrahim K. ve Vakıf A.’nın iki ayrı arabayla Çanakkale ye gittikleri ve Birol Demir’i kaçırdıkları tespit edildi.

ÖNCE 4 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bu gelişme üzerine önce İstanbul, Samsun, Ordu ve Çanakkale illerinde yapılan operasyonda Şevket B., Aydın M., İbrahim K. ve Vakıf A. gözaltına alındı. Şüpheliler poliste verdikleri ifadelerinde olayı doğruladıkları Birol Demir’in, biber gazı sıkıp başına bir satırın tersiyle vurarak bayıltarak kaçırdıklarını itiraf etti. Şüphelilerin Birol Demir’i bağaja koyduklarını daha sonra Özcan D.’nin o araçla ayrıldığını kendilerinin ise diğer otomobille İstanbul’a döndüklerini anlattılar. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

ŞÜPHELİ TELEVİZYONA CANLI BAĞLANDI

Bu arada bir televizyon proğramına çıkan Nursel Demir oğlunun bulunması için yardım ederken aynı programa canlı olarak telefonla bağlanan şüpheli Özcan D. "Siz benim arabama hasar verip evimin kapısını kıran beni ailemin önünde döven insanları bulup adalete teslim edin. Ben size Birol’u ölü ya da diri bulacağım." dedi.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSE OPERASYON DÜZENLENDİ

Bu gelişme üzerine aranmasına hız verilen Özcan D.’nin Samsun’da bir şehirlerarası otobüste olduğu ihbarı alındı. Bunun üzerine polis otobüsün mola vereceği yerde pusu kurdu. Otobüsün durmasının ardından harekete geçen dedektifler koltuğunda oturan Özcan D.’yi gözaltına aldı. Özcan D.’nin gözaltına alınışı sırasında polise direnmediği öğrenildi.

POLİSLERE DİRİ DİRİ YAKTIĞINI ANLATTI

İstanbul’a getirilen Özcan D.’nin suçunu itiraf ettiği öğrenilirken kendisini yakalayan polislere Birol D.’yi diri diri yaktığını söylediği belirtildi. Bağajında baygın halde bulunan Birol D.’nin bulunduğu otomobille lüleburgaza gittiğini anlatan Özcan D. "Onu araçtan indirdim. Henüz canlıydı. Yanımda bulunan benzini üzerine dökerek yaktım. Daha sonra cesedin üzerini çöplerle örtüp oradan kaçtım." dediği belirtildi.

YAKTIĞI YERİ GÖSTERDİ

Polis ekipleri tarafından yer gösterme yapılan Özcan D. cesedi yaktığı Lüleburgaz, Hayrabolu, Sinanlı köyü yakınlarındaki yeri polis ekiplerine gösterdi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu Özcan D.’nin gösterdiği yerde kemik parçaları bulundu. Kemikler incelenmek üzere Adli Tıp kurumuna gönderildi. Şüpheli Özcan D. ise işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.