Uzmanlar evlerde yetiştirdiğimiz bazı süs bitkilerinin zehirli olduğu konusunda uyarılarda bulunuyor. Sizin de acaba bizdeki çiçek de zehirli olabilir mi dediğinizi duyar gibiyiz…

İşte, onlardan bazıları:

DİFENBAHYA - Evde bulundurulan bazı süs bitkilerinin zehirli maddeleri içerdiğine dikkati çeken uzmanlar, Difenbahya bitkisinin zehirli maddeler içerdiğini söylüyor. Koparılma veya kesilmeyle açığa çıkan bitki öz suyuna dokunulmaması veya ağız yoluyla alınmasının engellenmesi gerektiği konusunda uyarıyorlar...

ORMAN GÜLÜ - Dünyanın en güzel bitkilerinden bir tanesi. Ancak yapraklarının yenilmesi durumunda öldürücü olabiliyor. Nektarı çok zehirli.

ZEHİRLİ SARMAŞIK - Zehirli sarmaşık’ (Poison Ivy) son derece zehirli bir bitki. Bu bitki, ölüme dahi neden olabilir. Bu nedenle özellikle anne ve babaların bu konuda çocukları bilinçlendirmeleri gerekir daha sonra eğitim kurumlarında bu anlatılmalı.

YILANYASTIĞI - Bu bitkiler özellikle çocuklar ve büyükler tarafından yenmemeli veya ısırılmamalı. Bunu ağzına alan kişi nefes alma zorluğu çekilebilir. Mümkün olduğunca bu tür bitkileri çocuklardan uzak yerlerde bulundurmak gerekir.