Demlikte Kalan Çayınızı S-akın Dökmeyin Demlikteki çayı atmayın! Peki demlikte kalan çayla neler yapılabilir? Demlikte kalan çayın faydaları nelerdir? İşte demlikte kalan çayla yapabilecekleriniz…

Demlikte kalan çayı çöpe atmak yerine bunları yapabilirsiniz.

SAÇINIZ MAT MI? Saçlarınızı yıkadıktan sonra çaydanlıktaki çayı ılık su ile karıştırıp, suyu saçınıza uygulayarak durulayın. Bu sayede saçlarınız daha parlak ve ışıl ışıl olacaktır.

AYAĞINIZ KOKUYOR MU? Demlikte kalan fazla çayı ayaklarınız sığacak kadar büyüklükteki kaba veya leğene döküp ılık su ile karıştırınız. Ayaklarınızı suyun içinde yatmadan önce 10 dakika bekletin. Hep ayağınızın rahatlamasına ve koku oluşumunu engelleyecektir.

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELİR Çayı içip bitirdikten sonra posasını süzüp suyunun soğumasını bekleyin. Sonrasında demli su ile gargara yapınız.

ÇAYIN CİLDE YARARLARINI BİLİYOR MUSUNUZ? Banyo yaptıktan sonra tüm teninizi bir çaydanlık çay ile ovuşturun. Çayı, derinizdeki yaraların temizlenmesi ve antibiyotik etki göstermesi için pamukla tatbik ederek kullanabilirsiniz.

ELİNİZ BALIK, SOĞAN MI KOKUYOR? Balık ayıkladınız, ellerinizi sabunla yıkadınız ve hala balık kokuyor. Soğan soydunuz, eliniz soğan kokuyor. İşte kurtarıcınız yine çay. Elinizi demli çayla yıkayın.

GÖZÜNÜ ÇAPAK MI YAPIYOR? Kaynamış çayı bir tasa koyup buharı gözünüze gelecek biçimde başınızı üstüne koyun.

BUZDOLABI KOKU MU YAPIYOR? Demlikte kalmış çay posalarını kurutup bir kap içinde buzdolabının orta rafına yerleştirin, kokudan eser kalmayacaktır.