Furunlu Mevkii’nde geçen 10 Mayıs’ta bir erkek cesedi görenler Jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, ölen kişinin yaklaşık 6 yıl önce Şanlıurfa’dan Bayındır’a gelen evli ve 5 çocuk babası Şahin Özbay olduğunu belirledi. Şanlıurfa’dan bölgeye mevsimlik işçi getirip çalıştıran Özbay’ın cenazesi otopsinin ardından memleketinde toprağa verildi. Katil zanlısının yakalanması için de jandarma tarafından özel ekip kuruldu. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen jandarma, olay yeri yakınlarındaki bir akaryakıt istasyonuna otomobille gelen bir kişinin şüpheli hareketlerde bulunması, ayrıca görgü tanıklarının verdiği eşkal bilgilerine uyması üzerine, çalışmalarını bu yönde derinleştirdi.

YAKALANIP ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN ÖDÜL
Şanlıurfa’da yaşayan Özbay’ın yakınları, iddiaya göre katil zanlısının yakalanıp öldürülmesi için 100 bin TL ödül biçti. Şüphelinin M.O. olduğunu belirleyen jandarma, adresini tespit etti. Hakkında ’Adam öldürme’, ’Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması’, ’Kumar Oynanması için Yer ve İmkan Sağlamak’ ve ’Parada Sahtecilik’ suçlarından 4 arama kararı bulunduğu da saptanan M.O.’nun, Manisa, Turgutlu, İzmir, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da görüldüğü tespit edildi. Özbay’ın yakınları tarafından da aranan M.O.’nun geçen Perşembe Beydağ Kiraz yolunu kullanacağını belirleyen jandarma yolda önlem aldı.

ARIZALI ARAÇ TAKTİĞİ

Yolda, araçları arızalı gibi davranan sivil giyimli jandarma, kaçmasını engellemek için katil zanlısının aracıyla geçeceği güzergahta önlem alıp yardım istedi, araçtan inen M.O. jandarma tarafından kıskıvrak yakalandı. M.O.’nun sosyal paylaşım sitesinde pompalı tüfekle çektirdiği fotoğrafı paylaşması dikkat çekti.

6 BİN TL İÇİN ÖLDÜRDÜ İDDİASI
İzmir İl Jandarma ve Bayındır İlçe Jandarma Komutanlıkları’na bağlı ekipler tarafından gözaltına alınan M.O.’nun, ilk ifadesinde, Özbay’a 6 bin TL borcu olduğu bu nedenle de aralarında husumet bulunduğunu söylediği ileri sürüldü. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan M.O., yoğun güvenlik önlemleri altında bugün adliyeye sevk edildi.