19 Kasım 2013 tarihinde yaşanan olayda, akşam saatlerinde Cumhuriyet Üniversitesi kampusu içerisinde seyir halinde olan yolcu otobüsünün Eğitim Fakültesi önündeki durakta bekleyen yolcuları almak için durduğu görülüyor.
Otobüsü kullanan şoför Sinan Emir Y.'nin 'Son durak varsa binsin' sözleri duyuluyor.

ARABADAN İN DİYE BAĞIRIYOR
Bunun üzerine otobüse binen yolculardan türbanlı bir genç kız 'Başka durak olsa götürmeyecek misiniz, artistlik yapmayın' sözleri üzerine birden sinirlenen şoförün bu kişiye, 'Sen bu arabadan in bakayım' diyerek tartıştığı görülüyor. Yolcular otobüse binerken önce kapıyı kapatıp tekrar açan ve aniden hareket edip biraz ötede duran şoförün aynı yolcuya bir kaç kez 'Arabadan in' şeklinde yüksek sesle bağırdığı görülüyor. O yolcu ve bir kaç kişinin daha arka kapıdan inmesinin ardından kapıları açık vaziyette hızlı bir şekilde otobüsü hareket ettiriyor.

TORPİDO VE CAMA ÇARPIYORLAR
Bu sırada otobüs içerisinde bulunan diğer yolcuların çığlıklar içerisinde 'Dur' diye bağırdığı görülüyor. Şoförün hızla giderken sert fren yapmasıyla otobüs içerisindeki ayaktaki biri kız iki genç sert bir şekilde ön bölümüne savrularak torpido ve cam kısmına çarpıyor. Otobüs içerisinde bağrışma ve panik sesleri duyuluyor. Şoför daha sonra otobüsten inerek uzaklaşırken, öne savrulan iki yolcunun 'Yardım edin' sesleri duyuluyor.

AMBULANS BEKLENİRKEN SİGARA İÇİYOR
Diğer yolcular ise sağlık ekiplerini arayarak yardım istiyor. Çarpmanın etkisiyle rahatsızlanan bir genç otobüsün içerisine yatarak sağlık ekiplerinin gelmesini bekliyor. Yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine sağlık ekipleri gelip, araçta yatan gence yardım ederken, araçtan inen şoförün ise otobüsün etrafında dolaşarak sigara içtiği görülüyor.

GÖREVDEN MEN EDİLDİ
Olayın yaşanmasının ardından belediyeye gelen şikayetler üzerine konunun belediye encümenine geldiği ve otobüs içerisindeki güvenlik kamera kayıtlarının izlenmesinden sonra alınan karar ile şoför Sinan Emir Y.'nin halk otobüsü taşıma sisteminden men edilerek, şoför kartının iptal edildiği öğrenildi. Belediye yetkilileri bu tür bir olaya müsamaha gösterilmesinin söz konusu olamayacağını açıkladı.