Hollanda'da 40 yıl çalıştıktan sonra yurda kesin dönüş yaparak Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde 120 dönümlük araziye yumurta üretimi için tavuk çiftliği kuran 57 yaşındaki Süleyman Yimsel, üretimde müzikli yöntem uyguluyor. Tavuklarına çeşitli türlerde müzik dinleten Süleyman Yimsel, bu sayede verimin arttığını söyledi.
KÜMESLERE MÜZİK YAYINI
Hollanda'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapan Süleyman Yimsel, Koçarlı'da 'Yumurta Köy' adlı tavuk çiftliğini kurdu. Yimsel, 120 dönüm arazi üzerine 2 bin tavuğun olduğu çiftlikte 'Sülo Dede' markasıyla üretime başladı. Tavukların yumurta verimini artırmak için kümeslere müzik yayını verdiğini belirten Yimsel, şunları söyledi:
"Tavuklar 24 saat müzik dinliyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri tavukların dışarıdan gelecek sese alışmasıdır. Çünkü dışarıdan bir insan geldiği zaman büyük stres ve panik yaşıyorlar. Bu da yumurtlama konusunda büyük etken oluyor. Müzik sayesinde sese alıştıkları için dışarıdan gelen insanların sesine yabancılık çekmeden rahat oluyorlar."

GÜNLÜK 1300 YUMURTADAN 6 BİN YUMURTAYA ULAŞTI
Çiftlikte ilk zamanlar günlük 1300 olan yumurta üretiminin bugün 6 bine ulaştığını belirten Yimsel, amatörce kurduğu 'Sülo Dede' markası ile hobi amaçlı çiftliğinde profesyonel bir çalışma içine girdiğini söyledi.

YOĞUN TALEBE YETİŞMEYE ÇALIŞIYORLAR
Süleyman Yimsel şöyle dedi: "Kümesler yenileniyor. Talep yoğun. Yumurta yetiştirmek için 5 bin tavuk kapasiteli kümes daha kuracağız. Yeni yılın ilk aylarında bunu da hizmete sunacağız. Şu anda 10 bin yumurta olsa satabilecek kapasitede müşteriye sahibim. İlk zamanlar biz müşterileri ararken, şimdi aracımızı ve yumurtamızı gören bizi arayarak yumurta istiyor. İki büyük AVM'ye şu anda yumurta veriyorum. Talep edilen yumurtayı elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız."

HER IRKTAN TAVUK HEDEFİ
Çiftlikteki tavuk ırklarını çoğaltacağını belirten Süleyman Yimsel, "Şu anda çiftlikte 2 ırk tavuk mevcut. Biri lokman ırkı tavuk, diğeri ise ataksarı cinsidir. İkisinin yumurtasının dış rengi farklı olsa da tadı aynıdır. Her ırktan tavuk getirmeye çalışıyoruz. Amacımız müşterilerimiz her ırk tavuktan yumurta yiyebilsinler. Çok iyi bir lezzet yakaladık" diye konuştu.