Şanlıurfa'da yaşayan Fatma Hümeyit Aslanlı çiftinin, Şanlıurfa Doğum Evi'nde altız bebekleri dünyaya geldi.

3 erkek, 3 kız bebekten erkek olanlar, 2 gün içerisinde hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da özel bir hastanede tedavi altında tutulan bebeklerden kızların ise sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Harran ilçesinde çiftçilik yapan baba Hümeyit Arslanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisi nedeniyle kızlarının ismine Erdoğan'ın eşi ve kızları olan Emine, Esra ve Sümeyye ismini verdiğini söyledi.

Erkek bebeklerine ise Recep, Tayyip, Erdoğan ismi vermeyi planladığını anlatan Baba Hümeyit Aslanlı, "Doğan 6 bebeğin ismini Recep, Tayyip, Erdoğan, Emine, Sümeyye ve Esra isimlerini vermek istiyordum. Bebeklerden şimdi sadece 3'ü kaldı. Diğer üçü yaşamını yitirdi. Sevincimiz kursağımızda kaldı" dedi.

Baba Aslanlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hayırseverlerden kalan bebeklerine sahip çıkılmasını istedi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Özkan, bebeklerin sağlık durumunun şimdilik iyi olduğunu belirtti. Kalan 3 bebeği de yaşatmanın zor olduğunu belirten Özkan, "Bu çocuklar 640 gram ve 850 gram. Bir tanesi erkek bebek diğerleri kız bebekti kız çocuktu. Bunları en iyi merkezlerde dahi yaşatmak zor ve sıkıntılı olabiliyor. Çeşitli problemleri olabiliyor bunlara prematüre bebek diyoruz. Bu problemlerle ilgili çok sıkıntılı bir durum yaşamazsak ilerleyen günlerde inşallah yaşarlar diye bekliyoruz" dedi.